– Alisson er som Pirlo når vi spiller five-a-side

Keepertrener Jack Robinson forteller om Alisson Becker.

16. mai 2020 kl 21.25 Arild Skjæveland

I september 2018 ble Jack Robinson ansatt som assisterende keepertrener i Liverpool. Han må ikke forveksles med backen som i 2010 ble tidenes yngste Liverpool-spiller, og som i januar signerte for Sheffield United!

Robinson er John Achterbergs assistent, og jobber med Alisson Becker, Adrían, Caoimhin Kelleher og Andy Lonergan hver uke.

Det er ikke mange målvakter i verden som er bedre med ballen i beina enn Liverpools sisteskanse. Keepertreneren sammenligner ham med Andrea Pirlo når de spiller five-a-side!

– Utrolig! Han er som Pirlo eller noe. Han er skikkelig komfortabel med ballen, og ønsker å ta imot den under press. Som du ser i kamper, så har han den roen. Han kan spille når det er kaos rundt ham, sier han til Liverpoolfc.com

Skryter av posisjoneringen

Becker er den målvakten som slipper inn færrest mål i Premier League. Samtidig er det sjelden at han må kaste seg og gjøre feberredninger.

– Jo tidligere du kan komme deg i posisjon, jo roligere og mer balansert du er, dess større sjanse har du til å kunne gjøre redningen, sier Robinson.

– Dersom du fanger ballen, har du muligheten til å angripe og kontre raskt. Det passer med måten laget vårt ønsker å spille på.

– At du kan redde eller få ballen ut i riktig område er veldig viktig, så du må holde ballen borte fra midten av målet, og dytte den rundt hjørnet eller over tverrleggeren. Vi prøver å lage slike scenarioer, slik at målvaktene føler hvor faren ligger.

Før Korona-pandemien var målvakten ute med en skade som var ventet å holde ham ute til tidlig april. Han dokumenterer stadig på sin Instagram-konto at formen absolutt holdes ved like i hagen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]