– Vi begynte alle med å elske fotball for spillet - ikke for atmosfæren på stadion

Jürgen Klopp sier at laget hans kommer til å være klar når det braker løs igjen.

16. mai 2020 kl 19.26 Arild Skjæveland

Disse ukene handler det mye om møter, «Project Restart» og om når og hvordan Premier League skal komme i gang igjen. Denne helgen kom Bundesliga i gang, og har vist at fotball kan fungere som god TV-underholdning, selv om tribunene er tomme.

Jürgen Klopp har gjort et intervju med Football Focus på BBC. Der forteller han at spillerne hans vil være klare når klarsignalet kommer.

– Ja, fotball er et spill der vi alle har en ganske lik situasjon. Vi spiller mot et annet lag. Du trenger ikke å være på ditt beste noen sinne. Vi skal være så gode som mulig, og det er akkurat den samme situasjonen for de andre lagene, sier Klopp.

– Uansett når vi starter, så vil vi ha like mye tid for å forberede oss. Jobben vår er, som alltid, å bruke den situasjonen vi har. Vi vil være i så god form som mulig, og så må vi bruke det, sier han videre.

Spillet først

Det kan ta lang tid før det er publikum igjen på fotballstadioner i Europa. Klopp er kjent for å bruke publikumsstøtten til sin fordel, men svarer filosofisk når han får spørsmål om tomme tribuner.

– Vi begynte alle å spille fotball uten supportere, og vi elsket fotball for spillet - ikke på grunn av atmosfæren på stadion, sier han.

– Samtidig, så er vi vant med det, og vet at det er slik ekte fotball er. Dersom vi ikke kan spille slik for noen måneder, og forhåpentligvis bare noen måneder, så betyr det ikke at spillet ikke fortsatt er et fantastisk spill. Jeg håper at det fungerer i Tyskland, og at vi på et tidspunkt kan starte igjen i England også, sier Liverpool-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]