Ny informasjon om Werners utkjøpsklausul– Werner vil til Liverpool nå, eller ta et nytt år i Leipzig

Timo Werner har vært i samtaler med Jürgen Klopp.

16. mai 2020 kl 09.06 Arild Skjæveland

Det er ingen nyhet at Timo Werner ønsker seg til Liverpool - men at han har så lyst å komme til Anfield at han er villig til å ta en ny sesong i RB Leipzig for å vente på sjansen er nytt.

Det rapporterer David Ornstein i The Athletic

Ornstein skriver at Werner ønsker en overgang til Liverpool i sommer, eller bli i RB Leipzig i 12 måneder og prøve igjen i 2021. 

Slik fungerer klausulen

Det er heller ingen hemmelighet at spissen har en utkjøpsklausul. Den skal være på 60 millioner euro, og er gyldig frem til 15. juni. Liverpool skal ha satt alt av transfers på hold under Korona-pandemien, ettersom de ikke vet hvordan det vil påvirke budsjettene, og hvordan overgangsmarkedet vil bli som følge av situasjonen i fotballen.

Ornstein, som vanligvis har gode kilder når det kommer til overgangssaker, skriver i dag om hvordan klausulen fungerer.

Dersom det kommer et bud på 42 millioner pund (€47,5m) kan en starte forhandlinger med RB Leipzig. Et bud på €60 millioner tvinger Leipzig til å selge.

Werner har kontrakt til sommeren 2023. Neste år er utkjøpsklausulen hans 40 millioner euro - og sommeren etter, i 2022, er den 25 millioner euro. Klausulen er aktiv fra overgangsvinduet åpner og utløper 15. juni. Han har ingen klausul i januarvinduet.

Har vært i samtaler med Klopp

Før fotballen ble satt på hold, skal Werner ha snakket personlig med Jürgen Klopp om en overgang. Han skal også ha snakket med Manchester United og Barcelona - mens Chelsea har vært i kontakt med agenten hans.

Han skal være smigret over interessen fra de andre storklubbene, men det store ønsket hans er å komme til Anfield.

Det skal være flere grunner til det. Manageren, lagkameratene, spillestilen og omgivelsene. Werner har sett seg ut Liverpool som den klubben som passer best, både på og utenfor banen, på det stadiet han er i karrieren.

Ifølge Ornstein skal samtalene med Klopp ha funnet sted i slutten av februar. Klopp er veldig begeistret for Werner, og klubben mener at han er et kupp for den prisen - men usikkerheten i markedet og fotballen gjør at de ikke har noen umiddelbare planer om å bruke slike summer. Planen til Liverpool skal i utgangspunktet ha vært å forsterke laget med et par spillere denne sommeren.

SPILLER IGJEN: Timo Werner og RB Leipzig skal møte Freiburg kl. 15.30. Den kampen sendes på Viasport 3 og Viaplay.

SPILLER IGJEN: Timo Werner og RB Leipzig skal møte Freiburg kl. 15.30. Den kampen sendes på Viasport 3 og Viaplay.

Kan bli enig om en lavere sum

Samtidig vet Liverpool at de aldri vil betale en høyere pris for Werner enn nå - og føler at RB Leipzig kan være villig til å inngå et kompromiss, med en sum i nærheten av 50 millioner pund. Spesielt dersom Liverpool, som de har et godt forhold til, sitter på andre siden av forhandlingsbordet etter avtalen med Naby Keita.

Dersom RB Leipzig skal selge en spiller og tjene store penger, er det mer sannsynlig at det skjer med midtstoppersensasjonen Dayot Upamecano. 21-åringen er svært ettertraktet etter en strålende sesong.

Lørdag er fotballen endelig i gang igjen i en av de store europeiske ligaene, når Bundesliga sparkes i gang 15.30. Da kan en se Liverpool-linkede Timo Werner direkte på Viasport 3 og Viaplay, når RB Leipzig møter Freiburg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]