Bundesliga-sesongen er i gang igjenGrujic spilte 90 minutter, og linkede Werner hadde ingen stor dag

Endelig var det kvalitetsfotball på skjermen igjen.

16. mai 2020 kl 17.47 Arild Skjæveland

Så var det endelig mulighet til å se litt fotball på høyt nivå igjen, når tyske Bundesliga ble den første av de store europeiske ligaene til å starte igjen.

Hvordan det går i Tyskland, er én måned foran de andre ligaene, vil komme til å ha en innvirkning på hvordan ting blir gjort i Premier League - og om en kommer i gang igjen.

Det var en snodig opplevelse å se kamper helt uten supportere, der en kunne høre spillerne rope til hverandre. Innbyttere med munnbind, muligheten til fem bytter og spillere som holdt avstand - også når de feiret mål. Det var merkelig - men det var fotball på høyt nivå.

Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund vil igjen være den store snakkisen etter lørdagens kamper. I lokaloppgjøret mot Schalke 04 kjørte de over erkerivalen, og vant 4-0. Nordmannen markerte seg med både mål og målgivende, og Julian Brandt - som en gang så ut til å skulle bli Liverpool-spiller, var banens beste fra sin midtbanesposisjon.

Gruijc spilte hele kampen

Utlånte Marko Grujic var den eneste Liverpool-spilleren som var i aksjon. Taiwo Awoniyi og Mainz møter Køln i morgen, og da skal Nathaniel Phillips og Stuttgart skal spille mot Wehen Wiesbaden i 2. Bundesliga.

Grujic spilte 90 minutter, og fikk et gult kort, da Hertha Berlin tok en sterk borteseier mot Hoffenheim. Hovedstadslaget vant 3-0, etter et selvmål av Kevin Akpoguma, og scoringer av Vedad Ibisevic og Matheus Cunha. Nordmennene Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte også fra start.

NÆRKONTAKT: Marko Grujic og Dedryck Boyata i dagens kamp.

NÆRKONTAKT: Marko Grujic og Dedryck Boyata i dagens kamp.

Ingen god dag for Werner og Leipzig

RB Leipzig kjemper i toppen av Bundesliga, og var store favoritter hjemme mot Freiburg. Det var gjestene som tok ledelsen, med en heldig scoring av Manuel Gulde etter et hjørnespark.

Vi fulgte spesielt med på den kampen, ettersom Timo Werner er så kraftig linket til klubben om dagen. Han har gjort det klart at det er til Anfield han vil - men en eventuell overgang er satt på hold på grunn av Korona-situasjonen. Det er likevel daglig med skriverier om spissen.

Werner viste en del flotte detaljer, og kunne fort ha scoret et mål da han tok med seg et innkast fra målvakt Peter Gulacsi, som har fortid i Liverpool, men Alexander Schwolow i Freiburg-målet gjorde en flott redning. Werner trakk mye ut på kantene, og var ofte nest sist på ballen, og skapte sjanser for andre. Med litt bedre avslutninger kunne både Kevin Kampl og Yussuf Poulsen ha scoret etter forarbeid fra 24-åringne.

Tre minutter på overtid satte Freiburg igjen ballen i mål - men Tyskland har valgt å beholde VAR, selv om det var frivillig, og målet ble korrekt annullert for offside i trekket før.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]