Bild:Bundesliga er i gang igjen allerede neste helg

Slik er planene for Bundesliga.

6. mai 2020 kl 22.52 Arild Skjæveland

Allerede neste uke skal den 26. serierunden i tyske Bundesliga spilles. Det er på den første mulige datoen, etter at myndighetene ga grønt lys for gjenoppstart av fotballen bak lukkede dører.

Det er Bild som rapporterer at avgjørelsen for dato er tatt. Første kamp spilles allerede fredag 15. mai.

Bayern München topper tabellen, fire poeng foran Borussia Dortmund, og fem foran Timo Werner og RB Leipzig.

Karl-Heinz Rummenigge i Bayern München har bekreftet til Bild at Bayern nå skal ta inn på et hotell i München, og ha en treningsleir for en uke. Trolig vil engelske klubber se mot mye av det som blir gjort i Bundesliga, for å kunne starte opp igjen sin egen sesong.

På egne hjemmebaner

Raphael Honigstein i The Athletic rapporterer at den franske presidenten Emmanuel Macron har forsøkt å påvirke de tyske myndighetene til at de skal gjøre som Frankrike, og avslutte sesongen. Det skjedde ikke.  

Bundesliga-kampene vil bli spilt i den rekkefølgen som de etter planen skulle ha blitt, før sesongen ble stoppet i mars. 

I Tyskland kommer de 36 klubbene i Bundesliga og 2. Bundesliga til å spille på sine egne hjemmebaner, og ikke på nøytrale baner slik som Premier League ser ut til å måtte.

Viasport og Viaplay har rettighetene til tysk fotball i Norge, og kommer til å sende alle kampene ifølge Jan Aage Fjørtoft, som meldte det på Twitter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]