Mandag møtes Premier League-klubbene igjen. Nøytrale stadioner har ført til splittelse

Egentlig skulle det vært møte mellom klubbene på torsdag.

6. mai 2020 kl 16.15 Arild Skjæveland

Den opprinnelige planen var at Premier League-klubbene skulle ha møte torsdag denne uken, for å stemme over planene i «Project Restart», som ser ut til å gå på nøytrale stadioner.

Det møtet er nå flyttet til mandag, melder The Independent.  

Søndag skal regjeringen komme med nye retningslinjer, og det myndighetene kommer med kan ha stor innvirkning på om det er realistisk at Premier League starter opp igjen i juni. Onsdag fikk Bundesliga grønt lys til oppstart igjen allerede denne måneden.

Splittelse om nøytrale stadioner

Et punkt klubbene må bli enig om, er bruken av nøytrale stadioner. Det vil spilles fotball på Premier League-stadioner, men ingen vil få bruke sin egen hjemmebane og få noen «hjemmebanefordel» med å spille i vante omstendigheter. Det er allerede klart at stadionene kommer til å være tomme for supportere.

Ifølge The Independent er dette et punkt som skaper splid. De seks klubbene nederst på tabellen - Brighton, West Ham, Watford, Bournemouth, Aston Villa og Norwich, skal være imot at de ikke får bruke sine hjemmebaner. For å få gjennomslag i Premier League må 14 av 20 klubber stemme for.

«Her er det ikke noe valg. Dersom vi ønsker å spille fotball, så må det skje på nøytrale stadioner», siteres en kilde på til avisen. De 14 andre klubbene i ligaen skal være frustrert over bunnlagenes innstilling til dette, og lekkasjene til media som fokuserer på hindringer heller enn løsninger.

Regjeringen informerer på søndag

Det er ventet at myndighetene vil komme med sine planer for hvordan samfunnet skal åpnes opp igjen, og nærme seg normalen. Det skulle egentlig skjedd på torsdag, men er flyttet til søndag. Det er også grunnen til at Premier League-møtet er flyttet.

Når de retningslinjene har kommet, vil klubbene diskutere hvordan de skal komme tilbake i trening og bli klare for å kunne returnere for fullt. Premier League har sett til Tyskland og hvordan de har løst det, selv etter å ha fått kritikk.

Ifølge journalist Miguel Delaney mener kilder i regjeringen at protokollen for Premier League faktisk er «for streng, og at dersom andre bedrifter i landet måtte følge de reglene, ville de aldri kunne åpne».

Premier Leagues håp er å starte igjen med kamper 12. juni.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]