Avgjørende spillermøte for å dempe bekymringene

I løpet av den neste uka vil det være flere viktige møter som kan forme Premier Leagues tilbakekomst.

6. mai 2020 kl 09.16 Kenneth Baraas

Det holdes flere viktige møter i dagene fremover som kan påvirke utfallet av «Project Restart».

Regjeringen skulle opprinnelig komme med en oppdatering rundt retningslinjene på torsdag, men det har blitt utsatt til søndag. Dermed skyves også Premier League-møtet noen dager frem i tid, fra fredag til mandag. 

I tillegg vil det avholdes ytterligere to møter som kan ha en innvirkning på Premier Leagues fremtidige planer. 

Spillerne har en stor rolle i om prosjektet lar seg gjennomføre, da de naturligvis må være med på ideen om å spille fotball igjen. Flere spillere har ytret sin bekymring rundt sikkerheten av å avvikle kamper mens koronapandemien pågår - og de vil delta på et møte i den kommende uka. 

Bekymrede klubbleger

I går kunne The Athletic melde at flere klubbleger er skeptiske til at fotballen skal gjenopptas, slik som vi skrev om i vår liveblogg

I en e-post sendt til helserådgiver Mark Gillett og fotballdirektør Richard Garlick, ble det stilt en rekke helserelaterte spørsmål. Følgende var noen av temaene som ble tatt opp:

 • Godkjenning av retningslinjer som fortsatt medfører risiko for død
 • Ansvar, forsikring og testing av spillere, ansatte og deres familier
 • Mulig smitte via svette og keeperhansker
 • Mistanke om at noen klubber allerede ignorerer retningslinjer
 • Økt risiko for minoritetsgrupper
 • Evnen til nødetater til å rykke ut til hendelser på treningsfeltet

Møte med spillerne

Det er mange spørsmålstegn rundt hvordan fotballen kan avvikles på en forsvarlig måte, og det vil det være to møter om temaet innenfor den neste uka. 

Medisinske spesialister vil snakke direkte med spillere og ledere fra samtlige Premier League-lag, noe som vil være en avgjørende samtale for å lette på frykten for farene ved å gjenoppta sesongen, melder The Times.

På møtet vil det være medisinske eksperter som vil opplyse, samt svare på spørsmål, om sikkerheten til spillere, trenere og ansatte. Det vil være én spiller fra hver klubb, i tillegg til de 20 managerne, som deltar på møtet. Trolig vil spillere og managere få svar på sine spørsmål etter Premier League-møtet på mandag. 

Møte om sikkerheten

Det vil også avholdes et møte i løpet av dagen, onsdag, mellom representanter fra ulike idrettsgrener, der det også vil være medisinske eksperter med for å diskutere problematikken rundt det sikkerhetsmessige.

Fotballen vil representeres i møtet sammen med deltakere fra blant annet cricket og rugby, samt ministre fra kulturdepartementet, for å bli enige om et sett med sikkerhetsprotokoller. 

Når disse retningslinjene er ferdigstilt, vil de bli presentert for PFA, for deretter å bli presentert av medisinske spesialister på mandagens Premier League-møte. 

Dette er noen av hovedtemaene som vil tas opp og diskuteres:

 • Klubbene oppretter egne innkjøringer for spillere og ansatte som kan brukes som testsenter.
 • Alle spillere og ansatte må testes for viruset 48 timer før de kommer tilbake i trening. Trening er kun mulig ved en negativ test og ingen tegn på symptomer, ellers må de selvisoleres i 14 dager. 
 • Alle spillere vil bli risikovurdert for problemer med luftveiene eller hjertet.
 • Spillerne må parkere bilene med tre parkeringsplasser mellom hverandre.
 • Spillernes kroppstemperatur vil testes før de får lov til å trene i grupper.
 • Det vil være forbudt å spytte.
 • Fasiliteter som kantiner vil være stengt, og en løsning kan være at spillerne må ha med matpakke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]