The Mirror:Seks lag imot planene om å fullføre sesongen - 14 av 20 stemmer er nødvendig

Det er ikke enstemmig enighet blant Premier League-klubbene om «Project Restart».

4. mai 2020 kl 12.23 Kenneth Baraas

Ny oppdatering: Ifølge BBC vil Boris Johnson opplyse om de nye retningslinjene på søndag. Dermed vil trolig Premier League-møtet utsettes til neste uke.

I helgen skrev vi om at det var full splid mellom topp seks og resten av Premier League, som The Mirror meldte.

Ifølge samme avis skal det være lagene i bunnen av tabellen som virkelig er imot en oppstart av ligaen. 

Det antas at 14 klubber skal være positive til ideen om å gjenoppta sesongen, mens bunnlagene derimot skal være sterkt imot ideen om å spille fotball denne sommeren.

Brighton, West Ham, Watford, Bournemouth, Aston Villa og Norwich har alle ytret sin bekymring rundt «Project Restart». Argumentene baseres både på spillernes sikkerhet i en usikker periode med koronapandemien samt at hjemmebanefordelen viskes ut ved bruk av nøytrale arenaer. 

Lag plassert like over på tabellen - som Newcastle, Southampton, Burnley og Crystal Palace - skal alle være sterkt innstilt på å fullføre sesongen. 

Dog rapporterer The Times at det skal være to klubber som er på vippen, i tillegg til de seks lagene som kjemper mot nedrykk. 

Samtidig har spillerne makt i prosessen, da de også må være innstilt på å fullføre sesongen. Det er forventet at Premier League vil arrangere et eget møte der spillerne kan stille spørsmål til medisinske eksperter rundt risikoen å spille fotball i den pågående situasjonen. 

Marginalt

På torsdag er det forventet at regjeringen vil mykne noe opp på nedstengningen i samfunnet, og på fredag skal Premier League-klubbene møtes for å stemme over strategiene som vil legges etter uttalelsene til Boris Johnson & co. 

Avstemningen må ha minst 14 lag som stemmer «ja» til at prosjektet skal videreføres, og slik ståa er nå vil det bli svært marginalt. 

Flere av klubbene avventer å se om regjeringen støtter en eventuell fullføring av sesongen. Samtlige klubber vil også få tid og rom til å dele sine synspunkter før avstemningen gjennomføres på fredagens møte. 

Skulle flertallet bestemme seg for å ta planene om «Project Restart» videre kan det ligge an til at sesongen starter igjen i midten av juni - med 12. juni som det mest realistiske målet. 

Slik er Premier Leagues tidsplan

Torsdag 7. mai: Myndighetene mykner sannsynligvis opp på nedstengningen av samfunnet.

Fredag 15. mai: Det siste Premier League-møtet for å fullføre planene for å komme i gang igjen.

Mandag 18. mai til søndag 7. juni: Premier League-klubbene tilbake i trening for en preseason før kampene begynner på igjen.

Mandag 8. juni til mandag 27. juli: Kamper bak lukkede dører med mål om å fullføre de 92 gjenværende kampene på en periode på åtte uker. Også sju FA-cupkamper kan bli lagt inn i denne perioden.

Mandag 3. august til fredag 21. august: Etter en ukes pause, returnerer spillerne for en ny preseason, som varer mellom en og fire uker før 2020-2021-sesongen starter.

Søndag 9. august til lørdag 29. august: Champions League og Europa League fullføres i en treukersperiode.

Lørdag 22. august: Den nye Premier League-sesongen starter opp, og europacup går som planlagt.

Lørdag 29. august: Champions League-finale i Istanbul.

Lørdag 12. september: Den aller siste muligheten for å starte 2020-2021-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]