Mirror:Full splid mellom topp seks og resten av Premier League-klubbene

Borgerkriglignende tilstander innad i Premier League.

2. mai 2020 kl 11.03 Einar Kvande

John Cross i Mirror rapporterer at det er full splid mellom topp og bunn i Premier League om sesongen bør fortsette.

De største klubbene i Premier League var svært opptatt av at sesongen må fullføres under fredagens Premier League-møte. Disse klubbene mener at dersom de gjenværende kampene denne sesongen ikke spilles vil også neste sesong bli preget av usikkerhet. Storklubbene understreket også at mange arbeidsplasser vil stå på spill om sesongen ikke blir fullført.

Mirror forstår det imidlertid slik at de andre klubbene mener at toppklubbene er i ferd med å ødelegge fotballens integritet ved å avslutte sesongen mens koronapandemien pågår.

Klubbene som kjemper for å unngå nedrykk er motstandere mot Premier Leagues plan om å benytte 8-10 nøytrale Premier League-arenaer for alle de gjenstående kampene, da dette betyr at klubbene mister sin hjemmebanefordel.

Under møtet ble klubbene presentert en regjeringsrapport som antydet at fotballen kan gjenopptas om det blir nok tester tilgjengelig til å utføre 1000 koronatester i uken, slik at alle Premier League-spillerne blir testet.

Antyder første kamp fredag 12. juni

En medisinsk rapport slo fast at klubbene i beste fall kan starte med full trening fra 18. mai, og kampene kan starte fra 8. juni, men trolig vil ikke den første kampen spilles før fredag 12. juni.

Alle kampene blir bak lukkede dører, og det blir maksimum 300 personer tilstede, inkludert spillere, stab, sikkerhetsvakter og mediafolk. Med dette opplegget håper man å spille alle de 92 kampene som gjenstår i løpet av en periode på seks uker.

Mirror spår imidlertid at det blir vanskelig for storklubbene å få med seg majoriteten på å starte opp igjen, fordi det er så stor motstand fra de mindre klubbene når det gjelder integriteten til ligaen. Skal man komme igang krever det at 14 av de 20 klubbene stemmer for det såkalte Project Restart. En avstemning over dette kan bli holdt fredag i neste uke, selv om noen dato for en slik avstemning fortsatt ikke er helt spikret.

Avkorting av sesongen diskuteres

Premier League-klubbene diskuterer nå også å avkorte sesongen istedet for å nulle den ut helt, dersom det viser seg umulig å restarte den.

Det vurderes da å la de to beste i Championship rykke opp, og spille en utvidet Premier League neste sesong. Mirror tror imidlertid at EFL vil motsette seg å miste Leeds og West Bromwich, selv om Premier League trolig kan finne en økonomisk løsning som vil medføre at EFL gir etter på dette punktet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]