Mirror:– Det er så godt som sikkert at Liverpool ikke kommer til å kjøpe spillere i sommer

Koronapandemien velter trolig alle Anfield-klubbens transferplaner.

1. mai 2020 kl 23.14 Einar Kvande

David Maddock i Mirror spår en rolig transfersommer for Liverpool og alle de andre Premier League-klubbene, som en følge av usikkerheten som koronaviruset skaper.

– Det er så godt som sikkert at Liverpool ikke kommer til å bruke penger på spillere i sommer, skriver Maddock.

Mirror-journalisten mener det reflekterer de nye realitetene for Premier League-klubbene, når en av de rikeste klubbene i England innser at de må justere budsjettene som en erkjennelse av den nye økonomiske hverdagen som koronaviruset har forårsaket.

Werner og Aouar blir satt på vent

Maddock slår fast at Liverpool liker langsiktig planlegging av spillerkjøp, men på grunn av dramatisk reduserte inntekter må de kutte transferbudsjettet til beinet denne sommeren. 

I sin artikkel hevder Mirror-journalisten at to langtidsmål på transfermarkedet, tyskeren Timo Werner og Lyons Houssem Aouar, ville blitt handlet inn i sommer. Liverpool har fulgt begge spillerne tett de siste tre sesongene.

Werner har en klausul i kontrakten sin med RB Leipzig som betyr at han vil koste nær 50 millioner pund i sommer, mens den franske midtbanespilleren Aouar verdsettes til rundt 40 millioner pund av sin klubb.

Til sammen vil de to spillerne koste Liverpool rundt 150 millioner pund totalt om man tar med lønn og bonuser over en femårskontrakt, så disse kjøpene virker utenkelige på de nåværende tidspunkt.

Maddock hevder at Liverpool, akkurat som alle andre Premier League-klubber, nå budsjetterer med inntektstap selv om inneværende sesong blir fullført. Dersom de gjenværende kampene i 2019/20-sesongen blir spilt vil det i det minste sikre klubbene alle TV-pengene, men det blir uansett en stor reduksjon i kampdaginntekter, siden kampene vil bli spilt bak lukkede dører.

Tror ikke det blir publikum på tribunene før langt ut i 2021

Liverpool og de andre engelske klubbene må også budsjettere for at kampene neste sesong vil gå bak lukkede dører. Det antydes nå at man vil være langt ute i 2021 før det kan spilles fotball med publikum på tribunene igjen. Så selv om TV-inntekter og kommersielle inntekter opprettholdes, så vil kampdaginntektene bli betraktelig redusert.

Maddock hevder dette vil koste Liverpool rundt tre millioner pund per kamp, noe som betyr at Anfield-klubben vil tape rundt 100 millioner pund om alle kampene neste sesong må spilles bak lukkede dører.

Mirror-journalisten konkluderer med at dette betyr at Liverpool ikke kan bruke store penger på transfermarkedet i sommer, og vil gå inn i neste sesong, når den måtte begynne, med samme tropp som de har i dag, med unntak spillerne som vil forsvinne fordi kontraktene deres løper ut.

Maddock slår fast at Liverpools finansielle situasjon er sunn sammenlignet med nesten alle andre Premier League-klubber. Det er bare de to Manchester-klubbene som synes å befinne seg i en bedre økonomisk situasjon.

Journalisten tror på bakgrunn av dette at Liverpool vil trekke sin interesse for Werner, og vil vente og se om tyskeren blir tilgjengelig til en mye lavere sum, kanskje neste sommer. Det samme gjelder Aouar. Klubbene vil vente å se hva de økonomiske ringvirkningene av koronapandemien blir før de tar sjansen på å bruke store penger på transfermarkedet igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]