Korona-viruset:Premier League-klubber investerer i testmaskiner

Maskinene trenger bare to og en halv time på å finne ut om en spiller er koronasmittet.

1. mai 2020 kl 18.26 Einar Kvande

Premier League jobber på høygir for å finne en måte å fullføre sesongen på, og i den forbindelse har klubbene investert i testmaskiner, opplyser The Guardian.

Disse maskinene bruker bare to og en halv time for å avgjøre om en spiller er smittet av koronaviruset eller ei. Noen av klubbene i Championship har også kjøpt maskinene, som koster 36 000 pund stykket.

Svakheten med disse maskinene er at de kun kan teste en person om gangen. Det betyr at det må gå to og en halv time før en ny person testes. Dermed kan klubbene realistisk sett maksimalt teste sju ansatte per dag med en slik maskin. 

Dette faktum i tillegg til kostnaden gjør at disse maskinene ikke er ettertraktet for det britiske helsevesenet.

Spillerne skal testes to ganger i uken

Premier League tror de skal kunne få tak i nok tester til å starte ligaspillet igjen uten at det går utover det offentlige helsevesenet. Testing av spillere og annet personell er et av de største hindrene for at engelsk fotball skal komme igang igjen, men klubbene mener at disse maskinene vil bidra til at deres ansatte kan jobbe i et sikkert miljø. De fleste klubber har også råd til å kjøpe mer enn en maskin.

Under dagens Premier League-møte ble de medisinske sidene av å starte opp ligaen igjen diskutert. Klubbene ønsker å returnere til trening i trygge omgivelser, og testing av alle spillere minst to ganger i uken er et av tiltakene som ble foreslått.

Testing av spillere er et ekstremt sensitivt tema i England, og Premier League er klar over at de kan bli mektig upopulære om deres opplegg går ut over testing av nøkkelpersonell i helsevesenet og syke mennesker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]