Klubben skuffet over ordførerens uttalelser

Liverpool har valgt å legge ut et offentlig svar til intervjuet som ble gjort tidligere i dag.

30. apr 2020 kl 17.57 Kenneth Baraas

Tidligere i dag skrev vi om Liverpools ordfører, Joe Anderson, som mente at Premier League ikke bør starte opp igjen i den nåværende situasjonen, mye grunnet hvordan han fryktet supporterne ville reagere. 

– Selv om det er bak lukkede dører, vil det være mange tusen folk som vil dukket opp utenfor Anfield, sa Anderson.

– Det er ikke mange som vil respektert det vi hadde sagt, og holdt seg borte fra banen. Mange ville kommet for å feire, så jeg synes ikke det bør starte opp igjen.

– Jeg tror det ville blitt veldig vanskelig for politiet å holde folk fra hverandre og opprettholde sosial distansering om det ble feiring utenfor Anfield, det vil bli en farse. Det er vanskelig for oss å stoppe folk fra å samles i parker når været er bra, spesielt unge mennesker. Og jeg frykter mange bare ville ignorert det.

– Jeg mener det beste er å avslutte sesongen. Det handler ikke bare om Liverpool. De har vunnet serien klart, de fortjener det, og de bør krones til mestere. Dette handler om helse, sikkerhet og mennesker liv. Jeg synes fotball bør komme i andre rekke når man skal ta et valg her.

Liverpool svarer

Klubben valgte torsdag ettermiddag å gå ut med et svar til ordførerens uttalelser.

«Vi er skuffet over kommentarene til ordfører Joe Anderson, som kom frem i et medieintervju i dag.

I tillegg til mangel på bevis, vil vi også peke på diskusjoner som har vært med ordfører Anderson, som nylig har vært angående muligheten for at fotballen kan komme tilbake bak lukkede dører, der konklusjonen inneholdt viktigheten av at ulike parter rundt om i byen fortsetter å samarbeide.

Vi har i de siste ukene hatt kontakt med supportergrupper som har informert oss om deres vilje til å respektere tiltakene rundt sosial distansering. Vi vil også fortsette å samarbeide med supportergruppene for å klare dette sammen.

I mellomtiden forblir vårt hovedfokus på den humanitære krisen, og spesielt gi kontinuerlig støtte til ulike NHS-initiativer, samt de som opplever matmangel og sosial isolasjon.»

Les hele uttalelsen på klubbens hjemmesider. 

Supporterforening reagerer sterkt

Supportergruppen «Spirit of Shankly» har også valgt å komme med en respons til ordføreren i byen. 

På sine nettsider skriver de at det reageres med sinne etter Andersons uttalelser, og ordlyden er klar:

«Ordføreren har valgt å snakke om en hypotetisk sak, og hengt ut Liverpool-supportere uten å engang diskutere med supporterne eller supportergruppene det gjelder. 

Det finnes ikke bevis som understøttet ordførerens syn på saken, at Liverpool-supportere vil bryte retningslinjer og samles utenfor Anfield. 

Liverpool, i deres uttalelse, refererer til kontakten med supportergruppene. Spirit of Shankly tok opp temaet med klubben allerede den 13. mars, ti dager før stengingen av landet startet. Vi ble enige om å respektere tiltak mot sosial distansering, og ved en eventuell gjenopptakelse av fotballen vil vi fortsette samarbeidet for å nå dette målet. 

Det hadde vært mer fordelaktig for ordføreren å erkjenne arbeidet som blir gjort av de samme menneskene i disse supportergruppene. SOS har frem til nå levert mer enn 1000 matpakker, og er aktive i bidragene med å hjelpe blant annet "Fans Supporting Foodbanks".

Vi ber ordføreren om å trekke tilbake uttalelsen, samt samarbeide med supportere for å støtte alle i denne krisetiden.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]