Liverpools ordfører argumenterer for å avslutte sesongen

– Selv om det er bak lukkede dører, vil det være mange tusen folk som vil dukket opp utenfor Anfield.

30. apr 2020 kl 15.08 Arve Vassbotten

Liverpools ordfører, Joe Anderson, mener Premier League ikke bør starte opp igjen i den nåværende situasjonen. Han frykter hva som vil skje utenfor Anfield om Liverpool skulle vinne tittelen.

– Selv om det er bak lukkede dører, vil det være mange tusen folk som vil dukket opp utenfor Anfield.

– Det er ikke mange som vil respektert det vi hadde sagt, og holdt seg borte fra banen. Mange ville kommet for å feire, så jeg synes ikke det bør starte opp igjen, sier han til BBC.

Han mener det ikke blir stor forskjell om det spilles på nøytral bane.

– Selv da tror jeg mange vil møte opp på Anfield for å feire, og jeg forstår politiets bekymring rundt det. Så dette byr på problemer for oss.

– Frykter mange vil ignorere det

– Jeg tror det ville blitt veldig vanskelig for politiet å holde folk fra hverandre og opprettholde sosial distansering om det ble feiring utenfor Anfield, det vil bli en farse. Det er vanskelig for oss å stoppe folk fra å samles i parker når været er bra, spesielt unge mennesker. Og jeg frykter mange bare ville ignorert det.

Han ber Premier League ta alle bekymringene fra politiet og helsemyndigheter på alvor.

– Jeg mener det beste er å avslutte sesongen. Det handler ikke bare om Liverpool. De har vunnet serien klart, de fortjener det, og de bør krones til mestere.

– Dette handler om helse, sikkerhet og mennesker liv. Jeg synes fotball bør komme i andre rekke når man skal ta et valg her, sier han.

Flere enn 300 har omkommet av koronvirus på sykehus i Liverpool.

Ordføreren får ikke spørsmål i intervjuet om hva han tror vil skje om Liverpool får tittelen nå, og om det også kan utløse feiring ... 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]