Tidligere Liverpool-spiller får behandling for psykiske problemer etter å ha havnet på ville veier

Jordon Ibe innrømmer at han har tatt en rekke dårlige valg etter at han forlot Liverpool.

1. mai 2020 kl 21.01 Einar Kvande

Den tidligere Liverpool-vingen Jordon Ibe får for tiden behandling for mentale helseproblemer. Det forteller Bournemouth-spilleren selv i et intervju med Telegraph.

– Jeg er for tiden under behandling, og håper at jeg med riktig hjelp kan bli bedre, slik at jeg kan konsentrere meg om å bli en bedre person etter å ha gjort en rekke feilvurderinger, sier Ibe i intervjuet.

I fjor kjørte han sin Bentley inn i en kafé i Bromley og stakk av etterpå. I forrige måned ble 24-åringen fratatt førerkortet i 16 måneder og fikk en bot på 7500 pund som en følge av denne hendelsen. Det forhindret ikke Ibe å sette seg bak rattet igjen, og nylig ble han stoppet av politiet og tatt for kjøring uten førerkort.

– Jeg ønsker å be om unnskyldning for mine nylige handlinger, og ønsker å forklare bakgrunnen for min oppførsel, sier den tidligere engelske U21-landslagsspilleren.

– Jeg ble stoppet av politiet på et tidspunkt jeg ikke hadde lov til å kjøre bil, og nå vil jeg bli straffet for denne forbrytelsen, legger han til.

IKKE FRISK: Jordon Ibe ønsker å få orden på sin mentale helse før han vurderer å gjenoppta fotballkarrieren.

IKKE FRISK: Jordon Ibe ønsker å få orden på sin mentale helse før han vurderer å gjenoppta fotballkarrieren.

Oppfordrer andre til å søke hjelp

Liverpool fikk 15 millioner pund for Ibe da de solgte unggutten til Bournemouth for snart fire år siden.

– Jeg oppfordrer andre folk som sliter med psykiske problemer til å søke hjelp. Helsen din er viktigere enn noe annet, og personlig konsentrerer jeg meg nå om å bli bedre før jeg tenker på fotball igjen, sier Ibe.

24-åringens kontrakt med Bournemouth løper ut denne sommeren. Før koronapandemien stoppet fotballen sto han bokført med bare fire kamper for sydkyst-klubben denne sesongen. 

Ibe kom til Liverpool fra Wycombe Wanderers som 16-åring i 2011, og ble av mange spådd å være spilleren som skulle ta over etter Raheem Sterling på Anfield da sistnevnte forlot de røde til fordel for Manchester City i 2015. Men Ibe klarte ikke å spille seg til en fast plass under Jürgen Klopps ledelse, og forlot Anfield-klubben etter tyskerens første sesong som Liverpool-manager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]