Spår at koronapandemien vil føre til at Klopp forlenger managerkarrieren

Liverpools suksess denne sesongen kombinert med fotballpausen grunnet koronapandemien kan ha fått Jürgen Klopp på andre tanker.

1. mai 2020 kl 23.58 Einar Kvande

Fotballjournalisten Guillem Balague tror at Liverpools suksess kombinert med den pågående fotballpausen på grunn av koronaviruset kan ha overbevist Jürgen Klopp om å utsette planene om å pensjonere seg fra manageryrket.

Liverpool har dominert stort i Premier League denne sesongen, og trenger bare to seire til for å sikre seg sitt første ligamesterskap på 30 år. Men ingen vet med sikkerhet når fotballen vil rulle igjen, grunnet koronapandemien. 

Liverpool har avgitt bare fem poeng på de første 29 ligakampene, og vant klubb-VM i Qatar i desember. Jürgen Klopp, som blir 53 år i juni, er kontraktsbundet til Anfiled-klubben til 2024. 

Tid til å reflektere

Guillem Balague tror at Liverpools suksess og den tiden Klopp nå får til å reflektere over hva han har oppnådd på Anfield, vil føre til at han revurderer når han skal pensjonere seg. Da han signerte sin siste avtale uttalte han at folk ikke skulle bli overrasket om han ga seg som manager om to eller tre års tid. Balague tro nå, ifølge Evening Standard, at Klopp vil forlenge karrieren.

– Jeg tror en påtvunget pause som dette får folk som Klopp til å skjønne hvor mye de savner fotballen. Spesielt med tanke på hva han har bygd opp i Liverpool, siteres Balague.

– Jeg vet han nylig signerte en ny kontrakt, og kanskje tenkte han på å pensjonere seg etter det, men kanskje vil dette gi ham den dytten han trenger for å holde det gående enda lenger.

– Fotball er veldig krevende for ham, med den tilnærmingen han har til spillet, men jeg tror han ønsker at denne familien han har bygd skal fortsette å gjøre det bra.

– Klarer han å vinne Premier League to eller tre ganger til de neste fire årene, og i tillegg vinne Champions League en gang til, vil det være en legendarisk æra, konkluderer Balague.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]