Mirror:Det brygger opp til spilleropprør mot Premier Leauges planer

En rekke spillere er skeptiske til å starte sesongen igjen allerede 12. juni.

3. mai 2020 kl 12.03 Einar Kvande

Mirror melder at flere utenlandske Premier Leauge-spillere har kontaktet myndighetene i sine hjemland for å få råd i forhold til om det vil være trygt for dem å spille fotballkamper igjen fra 12. juni.

Tabloidavisen melder også om spillere som har sagt til agentene sine at de føler de blir satt under utilbørlig press, for å redde klubbene fra økonomisk ruin, mens de selv er redde for å bli smittet av koronaviruset.

Mirror skriver at Premier League-klubben kan tape så mye som 1,3 milliarder pund i TV-inntekter, sponsorinntekter og billettinntekter dersom sesongen blir kansellert.

Frykter for egen helse

Samtidig er det mange spillere som føler de blir bedt om å gamble med sin egen helse og helsen til sine familier.

Nyheten om at tre personer tilknyttet Bundesligaklubben 1.FC Köln har testet positivt for koronaviruset har skapt ytterligere frykt i fotballmiljøet.

Mirror tror at klubbene har en stor oppgave foran seg med å overbevise spillerne om at det er trygt å gjenoppta treninger og kamper i løpet av den kommende måneden.

Både Nederland og Frankrike har bestemt seg for å ikke fullføre sine sesonger, noe som har fått en del utenlandske spillere til å be om råd fra sine hjemlige myndigheter, da de ikke stoler på informasjonen de får fra Premier League og klubbene sine.

– Det er så mye motstridende informasjon som kommer for øyeblikket, at ingen vet helt hva de skal tro, siteres en kilde nær en spiller til Mirror.

– Noen spillere har søkt om råd hos myndighetene i sine hjemland. Andre har fortalt sine agenter at de er bekymret for at fotballen starter for tidlig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]