– På grunn av koronaviruset vet jeg ikke hva som vil skje i sommer

Pedro Chirivella er en av Liverpool-spillerne som har en kontrakt som løper ut den 30. juni.

2. mai 2020 kl 17.12 Einar Kvande

Pedro Chirivella er en av tre Liverpool-spillere som har kontrakt som løper ut den 30. juni. De to andre er Adam Lallana og Nathaniel Clyne. Spanjolen er meget usikker på sin fotballfremtid både på kort og lang sikt.

Chirivellas avtale med Liverpool strekker seg altså bare et par måneder til, men på grunn av koronasituasjonen kan sesongen komme til å bli avsluttet lenge etter den tid. 22-åringen vet fortsatt ikke hva det vil bety for hans egen kontraktsituasjon.

– På grunn av koronaviruset vet jeg ikke om kontraktsforholdet vil bli avsluttet den 30. juni eller på et senere tidspunkt, sier Chirivella til Marca.

– Nå tar jeg bare en dag om gangen. Jeg liker ikke å tenke for mye på fremtiden og hva som vil skje, legger han til.

Trøbbel med spillerlisensen

Dersom dette blir Chirivellas siste sesong i Liverpool, vil spanjolen ta med seg gode minner fra seks kamper for de røde i 2019/20, trass i en litt vanskelig start på sesongen.

I september var han innbytter da Liverpool var vertskap for MK Dons i Carabao Cup. Det førte nesten til at Liverpool ble kastet ut av turneringen, fordi det var problemer med Chirivellas spillerlisens.

– Det var litt tøft mens det stod på. Jeg fikk ikke spille på et halvt år på grunn av lisensproblemer mens jeg var på utlån hos Extremadura forrige sesong. Så dro jeg tilbake til Liverpool i sommer, og hadde ikke spilt på et halvt år, og derfor var det tungt for meg under preseason. Og så skjedde dette i september.

– Dermed gikk det en ny måned der jeg ikke fikk spille, fra september til oktober. De klarte å få orden på papirene til slutt, og etter det ble sesongen bare bedre og bedre. Men det var vanskelig en stund, på grunn av alt som ble sagt om meg. Jeg må bare akseptere det som skjedde. Det er løst nå.

Spanjolen var med på laget som slo Arsenal ut av ligacupen på straffespark etter en utrolig 5-5 kamp på Anfield i slutten av oktober.

Han var også kaptein da et meget ungt Liverpool-lag ble slått ut av turneringen i et 5-0 tap for Aston Villa i kvartfinalen, mens førstelagstroppen var i Qatar for å spille klubb-VM.

– Denne sesongen har vært veldig viktig for meg

Chrivellas beste kamp for Liverpool kom trolig da byrival Everton ble slått ut av FA-cupen tidlig i januar. 

– Det har vært en god sesong for meg. Jeg har spilt seks gode kamper i cupene, og har følt meg i god form. Selvsagt skulle jeg ønsket at jeg hadde fått noen minutter i Premier League, men nå får vi se hvordan vi avslutter sesongen.

– De to kampene mot Arsenal og Everton vil jeg huske lenge.

– Arsenal-kampen kom etter to veldig vanskelige måneder, hvor jeg ikke hadde fått spille på grunn av problemene med spillerlisensen etter at jeg kom tilbake fra Extremadura. Jeg fikk klarsignal til å spille en uke før kampen mot Arsenal, og var heldig som fikk spille.

– Kampen mot Everton i januar var som en drøm. Etter et par svake sesonger for meg personlig var lokaloppgjøret et vendepunkt i karrieren min.

– Jeg har vokst denne sesongen. Jeg har ikke fått spille mye, men de kampene du spiller for Liverpool teller mye mer enn kampene du spiller i andre ligaer og for andre lag. 

Kampene du spiller for Liverpool teller mye mer enn kampene du spiller i andre ligaer og for andre lag.

– Jeg er en del av det beste laget i Europa, og har en av de beste managerne i verden. Hvert minutt du får spille, og hver dag på trening hvor du får spille sammen med alle disse gode spillerne, hjelper deg til å bli enda bedre. Så denne sesongen har vært veldig viktig for meg.

– Midtbanen i dette laget er av høyeste kvalitet. Det er spillere i verdensklasse, så det er veldig vanskelig å spille seg til en plass på laget. Vi har Fabinho, Henderson og Wijnaldum, spektakulære spillere som jeg er stolt over å lære av hver dag. Jeg prøver å lære noe fra dem alle, slik at jeg blir bedre.

– Det er veldig bra å jobbe under Jürgen Klopp. Han er som du ser ham på TV. Han har et veldig nært forhold til spillerne, og kommer godt overens med alle. Jeg tror det er dette samholdet og vennskapet, som eksisterer mellom oss alle, som er nøkkelen til suksessen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]