Pedro Chirivella roses opp i skyene

22-åringen kunne ikke blitt satt mer pris på av Neil Critchley.

9. feb 2020 kl 22.39 Kenneth Baraas

Midtbanespilleren har tatt lederrollen blant U23-spillerne på ramme alvor, og har vist seg ansvaret verdig de gangene ungguttene har fått sjansen i førstelagssammenheng. 

U23-manager Neil Critchley virker å kunne snakke en hel dag om hvor fortjent det er at Chirivella endelig får oppmerksomhet for sine ferdigheter. 

– Pedro har vært fantastisk. Han er en utrolig person å arbeide med. Han elsker fotball, elsker å spille og kunne spilt kamp hver eneste dag, sier Critchley til Liverpoolfc.com

– Til å være en så ung spiller og person, så har han en utrolig intelligens og erfaring når det gjelder hvordan fotball spilles, og det viderefører han til alle rundt seg. 

– Han gir alt til laget og for laget. Han tenker aldri på seg selv, og han ofrer seg hele tiden for de andre. 

Førstemann på trening

Critchley påpeker at det er en grunn til at Chirivella har kommet dit han er i dag, og det er en viss spanjol som setter fotballstøvlene først utpå gressmatta på hver eneste økt. 

– Jeg er så glad for at han får gevinst etter alt det harde arbeidet han har lagt ned. 

– Han er den første på trening hver eneste dag, han spiller som en ekte leder og de andre guttene elsker ham for det. 

– Noen ganger sies det at spillerne skal bruke erfaringen sin, men det menes mer for eldre spillere, 30 eller eldre. Men det er kun erfaring om du bruker det til fordel for laget, og det er noe som Pedro gjør hele tiden. 

– Jeg er så stolt av Pedro som person, og den erfaringen han får for øyeblikket er mer velfortjent enn noen andres, lyder hyllesten fra Critchley. 

Chirivellas kontrakt med Liverpool går ut 30. juni 2020, og det blir spennende å følge utviklingen av situasjonen frem mot sommeren. Spanjolen har tatt store steg de siste sesongene, så gjenstår det å se om Jürgen Klopp anser 22-åringen som en seriøs utfordrer til en rolle på førstelaget. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]