Chirivella ble ikke overrasket over seieren mot Everton

Spanjolen forklarer hvordan Liverpools unggutter kunne styre kampen i Merseyside-derbyet.

6. jan 2020 kl 19.13 Kenneth Baraas

Liverpool stilte med flere unggutter i gårsdagens FA-cup-oppgjøre med Everton. Den mest rutinerte av U23-spillerne, Pedro Chirivella, bidro sterkt på midtbanen til å ta kontroll over kampen etter en hektisk start på kampen.

– Det var trolig en startellever som aldri hadde spilt sammen tidligere, og det var kaotisk i de første 20 minuttene, men det hjalp i alle fall til på stemningen på stadion, sier Chirivella til nyhetsbyrået Press Association.

– Vi fikk kontrollen på midtbanen etter det, og startet med å sentre til hverandre og skape sjanser.

Spilte på Liverpool-måten

James Milner gikk tidlig av med skade, og nok en unggutt kom inn på banen: Yasser Larouci. Dermed måtte det unge mannskapet ta enda mer ansvar på egenhånd.

– Alle hadde et ansvar for hverandre, og jeg mener vi tok det ansvaret. Vi kan være veldig stolte av det.

– Jeg synes vi spilte på vår måte. Når Liverpool spiller på sin måte så er det vanskelig å stoppe, uansett hvilke spillere som er på banen.

– Vi trener sammen (førstelaget og U23-spillerne), og vi forsøker å bli bedre sammen. Jeg tror det ble veldig vanskelig for Everton, for vi var veldig gode.

– Vi var mye bedre enn dem i den andre omgangen, og vi fortjente å gå videre til den neste runden.

JUBEL:
JUBEL:  Chirivella hadde all grunn til å være stolt etter gårsdagens prestasjon.

Spesielle ferdigheter

Chirivella fremhever målscorer Curtis Jones etter gårsdagens kamp, og påpeker at seieren var et bevis på at spillerne er klare til å ta steget til førstelagsspill.

– Jeg har kjent Curtis lenge og jeg er veldig glad på hans vegne.

– Jeg vet at han har denne spesielle egenskapen som bare et fåtall spillere har, og jeg er veldig glad for at han endelig kunne vise hvilket talent han er.

– Vi spiller bare fotball, og det det betyr ikke noe om det er U23 eller førstelaget, vi må gi alt uansett og være klare for alle sjanser vi får. Jeg tror vi viste at vi er klare, avslutter Chirivella.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]