IKKE SPILLEBERETTIGET:  Pedro Chirivella kom inn i 2. omgang mot MK Dons, men hadde ikke godkjent klarering. Nå risikerer Liverpool FC utkastelse.

– Utkastelse er standard sanksjon

Men klubben skylder på fotballforbundet, ifølge Daily Mail.

English Football League (EFL) har åpnet en etterforskning mot Liverpool FC etter at en spiller uten godkjent klarering fikk spille i ligacupkampen mot MK Dons på onsdag.

Det er snakk om den 22 år gamle spanjolen Pedro Chirivella, som klubben hentet til akademiet tilbake i 2013, og som fikk førstelagsdebuten for fire år siden.

I møtet med MK Dons kom han inn i 2. omgang og spilte 27 minutter.

– Ble gjort i sommer

Chirivella var på utlån hos Extremadura Unión Deportiva spansk i 2. divisjon forrige sesong, og det var derfor nødvendig med en ny overgangsklarering da han returnerte.

Dette mener imidlertid klubben bestemt at ble gjort i juli, skriver Daily Mail, som legger til at Liverpool FC heller gir Det engelske fotballforbundet (FA) skylden for rotet.

Forbundets respons er at klubbene selv har ansvaret for å vite at alle spillerne sine har godkjent spilleklarering.

Ifølge avisen samarbeider FA og EFL under granskingen, og sistnevnte kan ende opp med å gi Liverpool FC alt fra en skriftlig advarsel til bot eller utkastelse av ligacupen (Carabao Cup).

En kilde «med erfaring om disiplinærprosessen til EFL» forteller Daily Mail at det i vanlige tilfeller ender med utkastelse dersom man bruker en ikke-spilleberettiget spiller. Men klubben håper altså at den påståtte manglende registreringen fra FA gjør straffen mildere.

Papirrot også i vårsesongen

For øvrig har det ikke vært et enkelt år for nevnte Chirivella, som heller ikke fikk spille for Extremadura UD grunnet rot med papirene. Avtalen ble nemlig ikke godkjent i tide på deadline day i januar, noe som betydde at han faktisk kun fikk trene med 2.-divissjonsklubben gjennom vårsesongen.

– Overgangspapirene ble signert 40 minutter for sent. Jeg vet ikke hvem som gjorde feilen, men det er jeg som får lide for det, sa han i mars.

Den snaue halvtimen mot MK Dons var midtbanespillerens første minutter før Liverpools førstelag siden mai 2016. Ellers har han en rekke kamper for klubbens U23-lag.

Chirivella, som i fjor i sommer takket nei til Rosenborg, har de siste årene også vært på utlån i Nederland, hos Go Ahead Eagles (2017) og Willem II (2017/18).

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.10.2019 kl 20:42

Aldri tidligere har det blitt spilt Premier League-kamper på tidspunktet derbyet er satt opp

Løsningen kan gjøre at en får med seg mye Premier League-fotball onsdag 4. desember.

+
17.10.2019 kl 19:36

En dokumentar det er verdt å få med seg, om den største kampen i engelsk fotball

Sett av en halvtime til den nye dokumentaren om bakgrunnen til forholdet mellom Liverpool og Manchester United.

+
17.10.2019 kl 17:44

I City-leiren er de alt annet enn fornøyd med juleprogrammet

Manchester City-sjef har kommet med en uttalelse.

+
17.10.2019 kl 15:11

– Jeg er klar

Joel Matip er klar for å gå inn igjen i midtforsvaret.

+