I forrige runde fikk Chirivella endelig vist supporterne hva han kan. Nå håper han på en ny sjanse

Pedro Chirivella storspilte mot Everton på Anfield.

26. jan 2020 kl 10.00 Arild Skjæveland

Pedro Chirivella ble hentet fra Valencia til Liverpools akademi i 2013. Året etter fikk han sin første proffkontrakt.

Men det skulle ta lang tid, flere utlån og en drøss med U23-kamper, før han fikk vist seg frem fra sin beste side for førstelaget. Det gjorde han da et reserve- og juniorpreget Liverpool-lag slo ut et toppet Everton på Anfield i FA cupens tredje runde.

22 år gamle Chirivella storspilte sentralt på midtbanen sammen med Adam Lallana.

– Vi viste at vi var klare. På trening dagen før kampen viste vi at vi var kapable til å spille en stor kamp. Etter kampen var alle veldig glade, og stolte over hvordan vi spilte. Det var veldig, veldig bra, sier spanjolen i et intervju med Liverpoolfc.com

– Det var en lettelse for meg personlig. Jeg synes jeg spilte en god kamp, og endelig kunne folk se hvorfor jeg er en del av Liverpool Football Club. Forhåpentligvis kan jeg bygge videre på det. Om 20-25 år, så vil jeg ikke tenke tilbake på hva som kunne ha vært. Forhåpentligvis er dette starten, sier han.

Kaptein mot Villa

Chirivella er Bosman-spiller til sommeren, men det har blitt rapportert at han vil bli tilbudt en ny avtale av klubben.

Da førstelaget var i Qatar for VM for klubblag, ledet midtbanespilleren et enda yngre Liverpool-lag i kvartfinalen av ligacupen borte mot Aston Villa. Chirivella var kaptein, i det som var hans første start for klubben på mer enn tre og et halvt år.

– Jeg beholdt drakten, og ga den til foreldrene mine. Jeg tror de har rammet den inn og hengt den på rommet mitt i Spania. Jeg gleder meg til å se det, sier han.

– Jeg ble fortalt på møtet før kampen at jeg skulle være kaptein. Det var et stolt øyeblikk for meg, selv om det var under rare omstendigheter. Det er noe jeg kan si resten av livet mitt, og jeg er sikker på at familien min er glad for det. Jeg ville vært enda gladere dersom vi hadde vunnet kampen. Vi visste allerede i november at Villa-kampen ville bli spilt på samme dag, eller dagen før førstelaget spilte mot Monterrey, så jeg visste at det ville være en sjanse for at de yngre spillerne kunne komme inn og gjøre det bra.

– Jeg tror vi gjorde klubben stolt. I førsteomgang var vi like gode som dem, selv om de scoret noen mål. Det var en god dag for meg, selv om vi ikke fikk resultatet.

Håper på ny sjanse

Nå håper han på mer spilletid, denne gang mot Shrewsbury.

– Jeg tror det vil være sesongens største kamp for dem, om ikke den største i livet. Liverpool kommer til Shrewsbury, foran et fullt stadion. Vi må være klar for en tøff kamp, og jeg tror vi er klare for det.

– Det vil bli vanskelig. Vi må gå til kampen slik vi alltid gjør. Prøve å vinne, og spille god fotball. Jeg tror vi vil være klare for det, sier han.

Shrewsbury - Liverpool spilles kl. 18.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]