– Det er psykisk tøft å være isolert så lenge

Etter 46 dager begynner Dejan Lovren å bli lei av å trene hjemme.

2. mai 2020 kl 12.01 Einar Kvande

Dejan Lovren innrømmer at det har vært mentalt tøft å ha fokus på tittelkampen i Premier League mens spillerne har vært isolert hjemme under koronapandemien. 

– Det har ikke vært lett. Vi har vært isolert hjemme i 46 dager nå, uttaler kroaten til Sportske Novisti i hjemlandet, ifølge Reuters.

– Det mentale aspektet av dette har vært vanskeligst å takle. Jeg trener så mye som jeg kan på egen hånd. Jeg sparker litt fotball på plenen sammen med sønnen min, men å trene med laget er noe helt annet, forklarer midtstopperen.

Har mistet muskelmasse i beina

Det har ikke vært spilt Premier League-fotball siden 9. mars, og fortsatt er det ingen som vet med sikkerhet når fotballen starter opp igjen. Lovren innrømmer at det er vanskelig å få til en god daglig rutine under de rådende forhold.

– Jeg prøver å være så motivert som mulig. Jeg står opp om morgenen og forteller meg selv at jeg skal slite meg ut på trening i dag. Jeg har i det minste klart å gå ned litt i vekt. Men jeg har også mistet litt muskelmasse i leggene, for det finnes ingenting som kan erstatte en treningsøkt på 90 minutter sammen med laget. Du klarer ikke å trene beina i 90 minutter innendørs.

30-åringen håper nå at sesongen starter opp igjen så snart som mulig.

– Jeg håper Aleksander Ceferin (UEFA-presidenten) og alle de andre folkene i UEFA og FIFA finner en løsning, slik at vi slipper å spille 15 kamper på 30 dager. Vi trenger tid mellom kampene. Dette har egentlig ikke vært avslappende, og vi spillerne trenger å komme til hektene igjen mentalt etter pandemien, som et resultat av isolasjonen, avslutter Lovren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]