Lovren ser for seg en lys rød fremtid

Stopperen forteller om hva som holder Liverpool-troppen sultne.

19. apr 2020 kl 13.52 Kenneth Baraas

Kroaten har vært i klubben siden 2014, og har dermed sett hele forvandlingen siden Jürgen Klopp kom inn portene i 2015. 

– Det er en læringsprosess. Kjernen i laget er her nå, og det hele startet med manageren - han gjorde en veldig god jobb helt fra starten. Han viste alle at han har evner og ferdigheter som manager, og at han vet hvordan laget skal styres i både vanskelige og gode perioder, sier Lovren til Liverpoolfc.com. 

– Vi har aldri sluttet med å jobbe hardt, det er hovedpoenget. Vi har holdt oss sultne. Det er hva han har tilført til dette laget. Vi er alltid sultne, og vi vil holde oss sultne. 

– Når du prøver ut et nytt godt måltid, så vil du spise det igjen - du kutter ikke ut det måltidet. Det er det som pusher oss videre. Vi ønsker å vise alle hva vi er i stand til. 

Lovende fremtid

Stopperen var nær en overgang forrige sommer, men den italienske fristelsen ble aldri stor nok. Det ryktes også om at sjansene er store for at Lovren beveger seg videre etter denne sesongen, men uttalelsene til 30-åringen tyder heller på en spiller som ønsker å være med på Liverpool-reisen. 

– Det er viktig å ha en blanding mellom veldig unge spillere, spillere i mellomsjiktet og erfarne spillere. Jeg mener vi har det, det er en viktig balanse å ha i laget. 

– Vi har blitt vant til å spille store finaler og store kamper, og vi vet hvordan vi skal håndtere det. Selv om vi ligger under 0-1, så vet vi hva vi skal gjøre. Dette er en av grunnene til å ha en balanse i laget. Vi vil bare vokse videre hvis vi beholder kjernen og de viktige spillerne i årene fremover. 

Spillerne trener for tiden hjemme med individuelle treningsplaner, samt noen digitale fellesøkter. 

– Det er en vanskelig periode for alle. Det er heller ikke lett for oss personlig, ettersom vi ikke er vant med det og ingen var forberedt på at dette ville skje. 

– Det eneste vi kan gjøre er å være hjemme og lytte til rådene fra regjeringen. Alle vet at NHS jobber hardt for oss, så vi bør virkelig sette pris på menneskene i frontlinjen, avslutter kroaten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]