– Jeg ønsker å krone Liverpool som ligamestere

Crystal Palace-formann Steve Parish støtter Premier Leagues Project Restart.

3. mai 2020 kl 14.14 Einar Kvande

Crystal Palace-formann Steve Parish har delt sine tanker omkring Project Restart i en artikkel i Sunday Times. Artikkelen er også gjengitt på Crystal Palace sine offisielle nettsider.

Premier League har vært stoppet siden 13. mars på grunn av koronaviruset, men under veiledning fra regjeringen har Premier League foreslått hvordan de 92 gjenstående kampene kan spilles i det som har fått navnet Project Restart. 

– Handler ikke dette bare om penger? Vel, ikke helt. Jeg ønsker at ligaen fullføres av hensyn til sportens integritet, skriver Palace-formann Parish i Sunday Times.

– Jeg ønsker å krone Liverpool som ligamestere, og gi alle de andre klubbene en mulighet til å oppnå så god plassering i ligaen som mulig, fortsetter han.

– Jeg ønsker ikke å ha vanskelige samtaler om å forkorte sesongen, annullere den eller operere med poeng per kamp. Ringvirkningene av slike forslag vil være svært komplekse og kan komme til å føre til rettssaker som kan pågå i månedsvis, kanskje over flere år.

– Ja, det handler delvis om penger. Og vi bør bry oss om det økonomiske aspektet. Jeg skal fortelle dere hvorfor. Ingen vinner dersom Premier League mottar mindre penger.

– Fotballen er en av de næringene i Storbritannia som genererer mest skattepenger. Vi betaler spillerne høye lønninger, og av dette går halvparten rett i statskassa. Totalt handler det om skatteinntekter for staten i størrelsesorden 3,3 milliarder pund i året.

Dersom vi ikke kan fullføre denne sesongen, hvordan skal vi klare å starte den neste i august eller september? Vil ting se så mye annerledes ut da enn de gjør i dag?

– Dersom vi ikke kan fullføre denne sesongen, hvordan skal vi klare å starte den neste i august eller september? Vil ting se så mye annerledes ut da enn de gjør i dag?

– Noen Premier League-klubber advarer allerede om at vil havne i en krise om vi ikke begynner å spille igjen, og i EFL risikerer man at enda flere klubber går konkurs.

Positivt for samfunneet

Crystal Palace er et av lagene som Liverpool skal spille mot om Premier League starter opp igjen. Parish mener det vil være positivt for samfunnet om fotballen starter opp igjen, og han mener at testing og økt fokus på hygiene vil gjøre sport til noe av det tryggeste man kan gjøre i dagens samfunn.

– Fotballen kan ikke legge beslag på helsepersonell eller ambulanser som NHS trenger. Vi kan ikke ta tester fra folk som trenger det mer. Men forslaget som er kommet gir beskyttelse for spillere, stab og dommere i en slik grad at jeg tror en Premier League-kamp vil være et av de tryggeste stedene i samfunnet. Mye tryggere enn en tur på butikken for eksempel.

Å spille i en Premier League-kamp vil være mye tryggere enn å ta en tur på butikken.

– Folk må få noe som letter på den mentale byrden, noe som tar fokuset vekk fra bekymringer og denne krisen. Etter mitt syn vil diskusjoner om kampen i går kveld lette på trykket for mange, og gi mange mennesker noe å glede seg over.

– Fotball er meningsløst, men det er meningsløst på en strålende måte. Fotballen har evnen til å gjøre manges liv bedre. Så hvorfor skal vi ikke bruke denne evnen igjen?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]