Agüero og Braut Haaland hyller Liverpools midtstopper - og argentineren trekker frem en «undervurdert» egenskap

To av verdens heteste angripere er nesten stumme av beundring for Van Dijk.

4. mai 2020 kl 10.53 Kenneth Baraas

Manchester Citys Sergio Agüero har vært en av de heteste angriperne de siste årene, og argentineren har bidratt til å bringe suksess til Liverpools lyseblå rivaler. 

I forrige sesong maktet Pep Guardiolas mannskap å skvise ut ett avgjørende poeng mer enn Anfield-klubben, og stakk dermed at med Premier League-trofeet rett foran nesa på Liverpool-supporterne. 

Denne sesongen har situasjonen vært en annen. De røde har seilt på en enorm formbølge og ligger for øyeblikket 25 poeng foran sin argeste gullutfordrer. Det eneste som mangler er to seire for å sikre det første ligagullet på tretti år, men som kjent er sesongen utsatt grunnet omstendigheter utenfor fotballen. 

Et av hovedelementene til at Liverpool har vært så suverene, er en viss nederlender i de bakre rekker. Selv om rivaliseringen er sterk, klarer Citys stjerneangriper å se kvalitetene til bærebjelken hos ligalederen. 

– Alle vet at Van Dijk er en av de beste midtstopperne i verden. Han er sterk, høy, en utrolig fysikk, sier Agüero til El Chiringuito, gjengitt av Daily Mail.   

– Han er veldig sterk en-mot-en, og er god til å bruke kroppen. Ettersom han er så høy, har han også lange bein. 

Undervurdert hurtighet

Van Dijk ser ofte ut til å ikke anstrenge seg og virker alltid å være på rett plass til rett tid. Lysluggen på topp hos Manchester City mener dette bunner i en undervurdert hurtighet hos stopperen. 

– Det ser ikke ut som han er rask, men han er det på grunn av de lange beina - han kan rekke fram overalet. To skritt for ham er 50 for meg!

– Det jeg liker mest er hvor smart han er når han forsvarer. Han er ikke engstelig når han markerer, han er veldig forsiktig og tålmodig. Det er det som gjør det så vanskelige for mange angripere. 

– Jeg er forholdsvis rask og liker å drible, så jeg er avhengig av at forsvareren støter. Men hvis han holder igjen, kan han vente på hjelp fra en annen forsvarer - det er han veldig god på. 

Alle vet at Van Dijk er en av de beste midtstopperne i verden - Sergio Agüero
STOR UTFORDRING: Erling Braut Haaland mener Virgil van Dijk har alt.

STOR UTFORDRING: Erling Braut Haaland mener Virgil van Dijk har alt.

En annen angriper som har vært i fyr og flammer i det siste er Erling Braut Haaland. Nordmannen fikk bryne seg på Virgil van Dijk over to oppgjør i gruppespillet av Champions League (byttet inn på Anfield), og det var nok til at den nåværende Dortmund-spilleren fikk oppleve kvaliteten til verdens beste forsvarer. 

– Han er så god. Han er kraftfull, rask, han har alle egenskapene. Han er en utrolig spiller, lyder 19-åringens korte og konkrete dom, ifølge Daily Record

Har du innspill til journalisten?
[email protected]