Nytt innsyn i protokollen som må følges om «Project Restart» skal gå etter planen

Spillerne skal grundig sjekkes før de får komme tilbake på treningsfeltet.

5. mai 2020 kl 17.10 Arild Skjæveland

I Bundesliga har klubbene nå fått klarsignal til å starte opp igjen med fotball senere denne måneden, og de spanske klubbene kan returnere til trening, med mål om oppstart om fire uker.

For Premier League er ingen endelig avgjørelse tatt, og det blir skrevet mye om planene og «Project Restart». The Telegraph har fått et innsyn i det sju sider lange dokumentet med protokoll for hva som må til for å få fotballen i gang igjen i England.

Klubbene må gjennomføre risikovurderinger for samtlige spillere før de får komme tilbake til trening. Der skal de finne ut om det er mulige hjerteproblemer eller pusteproblemer, eller om spillere har akutt astma.  

I et intervju med Sky Sports på tirsdag har Aston Villa-manager Dean Smith informert om at det vil være to spillere som ikke kan delta - på grunn av astma og en svigermor som bor sammen med familien og er i risikogruppen. Villa-manageren har et ønske om at sesongen skal fullføres. 

Må sette opp teststasjoner

Klubbene må sette opp teststasjoner der spillerne og støtteapparat kan testes gjennom bilvinduet. Det kan skje så tidlig som i neste uke, ifølge Telegraph.

Spillerne vil bli gitt tidspunkt de skal inn for testing for at det skal ta minst mulig tid. Det er Premier League som skal finansiere testene, og klubblegene vil ha svar på prøvene innen 24 timer.

Alle spillere og ansatte må gjennom en antigen-test i de 48 timene før spillerne får trene sammen igjen i grupper. Samtlige må også signere på at de skal følge prosedyren.

Må leveres fredag

Fredag 8. mai må alle Premier League-klubbene levere sin risikovurdering av at spillerne skal tilbake på treningsfeltet. 

Det er en rekke andre tiltak som er nevnt i protokollen. Spillere må bruke «snood» eller masker, alt utstyr - inkludert baller, mål og cornerflagg må desinfiseres. Det er ikke tillatt å spytte, og alle spillerne må parkere med tre parkeringsplasser mellom hverandre.

I utgangspunktet skal kun fem og fem spillere kunne trene samtidig. De må ta med seg sine egne håndklær og drikkeflasker, og kan ikke skifte på treningsfeltet. De må også ta temperaturen og fylle ut et skjema om sin egen helse. Selv om spillerne får komme tilbake på treningsfeltet, så får de kun lov å besøke toalettet og styrkerommet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]