Jürgen Klopp:– Mbappé har den største fremtiden

Liverpool-manageren fikk spørsmål om hvilke fotballspillere han ønsker å samarbeide med.

5. mai 2020 kl 14.54 Kenneth Baraas

Klopp har ledet Anfield-klubben til en fjelltopp som røde supportere har drømt i lang tid om å bestige. Champions League-flagget ble plantet etter forrige sesong, og nå gjenstår kun to fjellhyller, i form av seire i ligaen, før Premier League-trofeet kan løftes. 

Tyskeren har vært dyktig til å hente de riktige spillerne som kan heve laget, men 52-åringen har også utviklet det materialet som både har vært og kommet til klubben. Som et av verdens beste lag, blir ligalederen ofte linket til spillere på den aller øverste hylla, men Klopp bedyrer at han er godt fornøyd med sin nåværende tropp. 

Verdsetter verdensklassespillere

I et intervju med beIN Sports får de rødes leder spørsmål om hvilke spillere han kunne tenkt seg å være manager for, og det nevnes navn som Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Sergio Agüero.

– Jeg kan ikke svare på slike spørsmål uten å lage overskrifter dagen etter, jeg vet at det ikke er noe jeg ønsker å gjøre. Jeg elsker dem alle, og det er noen flere spillere der ute også, sier Klopp. 

– De er alle eksepsjonelle spillere. De er på det nivået de er nå på grunn av deres innstilling, ferdigheter og mye mer. Jeg elsker å se dem spille, men jeg har heller ikke noe problem med at jeg aldri har trent noen av disse spillerne. 

– Hvor er Neymar på den lista? Hvor er Lewandowski på den lista? Det er så mange gode spillere, og alle sammen er allerede veldig gode. 

– Mbappé har den største fremtiden. Vi kan også nevne Jadon Sancho, de er på vei frem. 

Fornøyd med troppen

Liverpool holdt en særdeles lav profil i overgangsvinduet forrige sommer, og Klopp har videreutviklet laget som leverte gode prestasjoner i 2018/19-sesongen. Den tidligere Borussia Dortmund-manageren demper også eventuelle bekymringer om at to av de offensive angrepsvåpnene nærmer seg toppen. 

– Sadio Mané og Mohamed Salah er unge nok til å være en del av troppen i de neste årene. 

– Jeg er storfornøyd med de spillerne jeg har, og jeg har aldri tenkt noe på andre. Jeg jobber med de spillerne jeg har når jeg er i en klubb, jeg går ikke rundt og drømmer om andre spillere.

Manageren avslutter med å holde døra på gløtt for fremtidige storhandler.

– Vi får se om vi kan hente en av dem i fremtiden, vi får se, men vi vil også gjøre det beste ut av det vi har. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]