Klopp omtaler spillerne som barnehagebarn

Den tyske manageren forteller om en enorm energi, som 52-åringen håper kan slippes fri i kampsammenheng.

5. mai 2020 kl 08.56 Kenneth Baraas

Etter en periode med mye hjemmetrening, innrømmer Jürgen Klopp at mannskapet har en stor jobb foran seg for å bli spilleklare til sesongen eventuelt gjenopptas. 

– Guttene har mye arbeid å gjøre, fysisk arbeid, fordi alle sammen forventer å spille igjen, sier Klopp til Fox Sports, gjengitt av Mirror

– Jeg vet ikke nøyaktig når, men vi må forberede oss på det - og det er akkurat det spillerne gjør. 

– Vi må gjøre det beste ut av situasjonen når vi samles igjen. Vi vet ikke hvor lang tid vi vil ha til å forberede oss til kampene, så da må vi bare prøve så hardt vi kan. 

Fotballglede

Til tross for at spillerne ikke kan trene sammen på Melwood, er det ikke mangel på gleden over å kunne bruke fotballen på egen hånd. Klopp og trenerapparatet bruker kreativiteten til å finne ulike øvelser som kan utføres på egen tomt, og det er noe som settes pris på innad i spillertroppen. 

– Vi gir ofte spillerne utfordringer som de kan gjøre i hagene sine, og da leker de som fem-seks år gamle gutter - og det er også det vil prøver å overføre til banen, forteller Klopp videre. 

– Det er travle tider som venter oss, men forhåpentligvis vil vi være forberedt på det. 

– Vi er så klare og fulladet, man kan garantert bruke energien min til å lyse opp ulike byer hjemme i Tyskland! Det er akkurat slik vi føler det for tiden. 

– Vi må sørge for at vi er fysisk klare for å spille, og så er det både teknikken til spillerne samt det taktiske ved spillet som må på plass. 

– Vi gir ofte spillerne utfordringer som de kan gjøre i hagene sine, og da leker de som fem-seks år gamle gutter - Jürgen Klopp

De små gledene

Selv om ligaen foreløpig er satt på vent, får spillerne tilsendt videoer for å jobbe med det taktiske aspektet av spillet. Det brukes også gamle og gode minner for å skape motivasjon i spillergruppa. 

– Vi jobber sannsynligvis mest med det taktiske for tiden, og sender flere videoer til spillerne. Vi bruker videoer av noe vi gjorde bra, hva vi ikke gjorde så bra og hva vi ønsker å utrette i fremtiden, sier Klopp om hvordan det arbeides i den spesielle situasjonen som mannskapet befinner seg i.  

– Samtidig minner vi oss selv om ting vi har oppnådd i fortiden, samt snakker om hva vi ønsker å oppnå i fremtiden. 

– Det er mange ting vi virkelig gleder oss til å gjøre igjen. Det er de små tingene spesielt, du setter mye mer pris på de øyeblikkene i denne situasjonen som vi er i, alle de små tingene som man kan gjøre. 

Samhold

Liverpool-troppen er kjent for sitt gode samhold, og Klopp passer på at samtlige blir inkludert i de daglige samtalene - både spillere, trenere og ansatte. 

– Vi opprettet umiddelbart en gruppe der vi kunne chatte sammen, og der er det fullt av liv! Det er rundt 60 personer, inkludert alle ansatte på Melwood. Jeg sa til dem at jeg ikke ønsker at noen skal føle seg alene i denne tiden. 

– Uansett hva som skjer, så vil vi gå gjennom det sammen, avslutter manageren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]