Klopp om hvordan spillerne kan havne i problemer med ham

Jürgen Klopp tolerer ikke at noen protesterer på laguttaket.

22. apr 2020 kl 13.13 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp er ofte hemmelighetsfull om laguttak når han holder pressekonferanser et par dager før kamp, og understreker ofte at han ikke har bestemt seg for hvem som skal spille. Men i et intervju med Jamie Carragher og David Jones i Sky Sports letter Liverpool-manageren noe på sløret rundt laguttak. 

– Spillerne får vanligvis vite det en dag før, eller kanskje til og med to dager før, om de skal spille eller ikke. Det er ikke sånn at jeg viser dem lagoppstillingen på hotellet, og de reagerer med: «å interessant, jeg spiller». Jeg vil at de skal være forberedt, sier han. 

– Men jeg behandler dem individuelt. Om en spiller som har spilt de siste tjue kampene ikke spiller neste kamp, så er det ikke noe stort problem, men jeg forteller dem det likevel. Ved normal rotasjon gjennom sesongen der vi har tre kamper i uka eller noe sånt, så forandrer jeg på midtbanen og i angrep ganske mye. Da forklarer jeg det ikke så nøye, for jeg forteller det en gang før sesongen eller underveis.

– Jeg må alltid vurdere situasjonen i øyeblikket. Kanskje tenker jeg at: «sist kamp var intens for han. Han spilte veldig bra, men han kan kanskje ikke spille neste kamp siden den bare er noen dager seinere.»

Fikk vite etterpå at Wijnaldum var forbanna

Men om Klopp gir beskjed på forhånd, er det naturligvis ikke alle som er like fornøyd med å bli utelatt fra laget. Det er greit for Klopp, men spillerne kan ikke ta det opp med han før kamp. 

– Man har også situasjoner som i semifinalen i Champions League, der jeg først etter kampen fikk fortalt at Gini Wijnaldum var forbanna for at han ikke fikk starte. Men jeg så ikke det på trening. Det er det viktigste.

– Jeg sier til spillerne at de ikke trenger å være enig i beslutningene mine, men de må akseptere dem.

Man kan si jeg er en venn av spillerne, men tro meg, på kampdag er jeg venn med nøyaktig 11 spillere.

– Etter kampen kan vi snakke om dem, det er ikke noe problem. Men før kampen kan vi ikke det. Så når jeg tar en beslutning og hvis en spillere ser på meg og sier: «hvorfor spiller jeg ikke?», så viser det meg at spilleren ikke forstår situasjonen vår, og at vi justerer til kampen. Den neste kampen er alltid vår viktigste.

– Du må respektere det. Og hvis du ikke trener bra etter det, og kommer til meg på det tidspunktet, da kan du få problemer med meg.

– Men hvis jeg ser at du ikke er fornøyd på trening, men trener bra, og så kommer til meg etter kampen mandag morgen, så kan jeg forklare valget. Man kan si jeg er en venn av spillerne, men tro meg, på kampdag er jeg venn med nøyaktig 11 spillere. De andre vil ha noe å kritisere hvis du spør dem. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]