Gerrard peker på den viktigste egenskapen til dagens Liverpool-lag - som manglet da han selv spilte

Den tidligere kapteinen mener Klopp har tilført noe helt essensielt.

16. apr 2020 kl 15.43 Kenneth Baraas

Mye har skjedd i Liverpool siden Steven Gerrard forlot klubben og Jürgen Klopp kom inn portene på Anfield. Tyskeren har hevet laget til å bli et stabilt lag i toppen av Premier League, og den nåværende Rangers-manageren er kraftig imponert av det han ser fra sin tidligere klubb. 

– De ser bare ut til å bli bedre og sterkere hvert eneste år. Jeg mener den viktigste nøkkelen, som er forskjellen fra da jeg spilte, er at de har mental styrke over hele linja, sier Gerrard i en Skype-samtale arrangert av Sky Sports, sammen med blant annet Jamie Carragher og Jamie Redknapp.

– Vi hadde noen spillere som var profesjonelle og hadde den mentale styrken, men nå virker det som nummer én til 26 i troppen er «mentale monstre» - og alle innehar den samme mentale styrken. 

– Jeg er virkelig spent på å se utviklingen i årene som kommer, når det er en tropp som har den mentaliteten. Jeg tror de har en fantastisk mulighet til å bli et virkelig suksessrikt Liverpool-lag, og det er det vi alle ønsker som Liverpool-supportere. 

– De har vært fantastiske i noen år nå. Jeg mener de var uheldige i fjor, da de ikke ble mestere. Det handlet bare om hvor gode Man City var. 

SETTER PRIS PÅ HVERANDRE: Respekten er gjensidig mellom Liverpools to siste kapteiner.

SETTER PRIS PÅ HVERANDRE: Respekten er gjensidig mellom Liverpools to siste kapteiner.

Hyller dagens kaptein

Jordan Henderson var den som tok initiativet i forrige uke til å dra i gang et hjelpefond for å bidra til NHS (National Health Service) sin kamp mot koronapandemien. Det mener Gerrard sier alt om Liverpools nåværende kaptein. 

– Det oppsummere bare ham som person. Han er en veldig uegoistisk person - både på og utenfor banen.

– Jeg mener han har blitt bedre og bedre som fotballspiller, men det han har gjort som person den siste tiden oppsummerer hvordan han er. Han er en fantastisk mann og en rollemodell for veldig mange unge mennesker, lyder Gerrards lovord om Henderson. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]