Premier League-kampene kan kortes ned

Flere innbyttere, nøytrale stadioner, og nå kortere omganger - forslagene blir mer kreative.

5. mai 2020 kl 11.52 Kenneth Baraas

Det er stor møtevirksomhet blant aktørene rundt Premier League. Møtet mellom klubbene er utsatt til mandag, etter at regjeringen først på søndag vil opplyse nærmere om retningslinjene rundt nedstengningen av samfunnet. 

Lederen for den engelske spillerforeningen (PFA), Gordon Taylor, har blitt intervjuet av BBC, og der kommer det frem et kontroversielt forslag.

– Vi vet ikke hva som vil skje i fremtiden, men det vi vet er hvilke forslag og ideer som har kommet frem. Flere innbyttere, omganger som ikke vil være hele 45 minutter, nøytrale stadioner, det er mye som har blitt foreslått, sier Taylor, ifølge Dan Roan i BBC

– Vi forsøker å vente for å se hva de ulike forslagene går ut på, samt ha anstendighet til å la managere, trenere og spillere komme til enighet om sitt syn.

Taylor blir så bedt om å utdype mer rundt forslaget om å korte ned omgangene. 

– Alt jeg sier er at det er mange muligheter. Ideelt sett ønskes det å beholde integriteten til ligaen. Det er mange punkter å ta hensyn til, men i bunn og grunn handler det om sesongen kan gjennomføres. Kan den fullføres, og kan den fullføres på en trygg måte.

Åpne for kreative forslag

EFL-leder Rick Parry har blitt spurt om forslaget der omgangene skal kortes ned, men han hadde foreløpig ikke hørt om ideen.

– Jeg tror ikke vi burde utelukke noen kreative ideer akkurat nå, med tanke på de utfordringene vi står overfor… kanskje tanken er at det vil hindre at spillerne blir utslitt, sier Parry, ifølge AP-journalist Rob Harris

The Telegraph rapporterer, etter Taylors uttalelser, at Premier League ikke har noen planer om å spille kamper under 90 minutter, det skal i alle fall ikke ha vært et diskusjonstema blant klubbene ennå. 

Det vil gjenstå å se om dette vil være ett av punktene som vil tas opp på mandagens Premier League-møte, der det største uromomentet er spliden innad i ligaen. Flere britiske medier melder om at de seks nederste lagene på tabellen skal stille seg motvillig til å bli med i den videre planleggingen av «Project Restart». Det kan by på problemer da det kreves at 14 lag må være positive til planene som legges frem. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]