Manager i nedrykksstriden uttaler seg om fullføring av sesongen og Liverpool-gull

Norwich-manager Daniel Farke deler bunnlagets ønsker.

5. mai 2020 kl 10.12 Kenneth Baraas

På neste Premier League-møte, som holdes på mandag, vil det stemmes over «Project Restart». Flere britiske medier melder om en splittet stemning innad i ligaen, og spesielt de seks nederste lagene skal være lunkne til å gjenoppta fotballen igjen. For at planene skal gå igjennom kreves det at 14 klubber er positive til forslagene. 

Norwich ligger helt nederst tabellen, men kanarifuglenes manager påpeker at det er ønske om å gripe mulighetene som gjenstår i sesongen - men ikke til enhver pris. 

– Min generelle holdning er at vi skal prøve alt for å fullføre sesongen. Men vi må avslutte sesongen nå, hvis det betyr at vi kan redde ett liv, sier Farke til Sky Sports. 

– Penger, stemningen rundt fotball, rettferdigheten for lagene spiller ingen rolle når det er snakk om livene til mennesker. 

– Hvis vi fullfører sesongen og risikerer ett menneskeliv, da burde vi ikke gjøre det. Ja, vi burde se etter flere løsninger for å kunne gjennomføre, men uten å risikere helsen til mennesker. 

FORRIGE MØTE: Sadio Mané scoret vinnermålet etter 78 minutter på Carrow Road.

FORRIGE MØTE: Sadio Mané scoret vinnermålet etter 78 minutter på Carrow Road.

Unner Liverpool gullet

Det har vist seg vanskelig for de 20 Premier League-klubbene å bli enige om løsninger for å spille ferdig 2019/20-sesongen, da sprikene er store mellom de ulike ønskene - spesielt mellom topp og bunn. 

– Det finnes ingen enkle avgjørelser i denne situasjonen. Det er fordeler og ulemper for alle scenarioene, sier Farke videre. 

– Som for eksempel med Liverpool… jeg tror vi alle sitter med følelsen av at de fortjener muligheten til å kunne vinne tittelen, med tanke på dere fantastiske sesong. 

– Et lag som Sheffield United fortjener også å kjempe om en plass i Europa, etter en veldig god sesong. 

– Vi fortjener også å kjempe for vårt lille mirakel slik at vi kan holde oss i ligaen. Vi spiller mot alle våre nærmeste konkurrenter og ville i utgangspunktet hatt hjemmekamper. Vi fortjener dette. 

– Vi har også en god mulighet i FA-cupen. Vi fortjener å ha muligheten til å forsøke å vinne turneringen, avslutter tyskeren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]