KJEMPESTART:  Liverpool fikk en glimrende åpning på sesongen i hjemmekampen mot Norwich fredag kveld. Bortelagets manager mener Liverpool er best i verden for øyeblikket.

– Jeg mener dette er verdens beste lag akkurat nå

Norwich-manageren med blandede følelser etter tapet på Anfield.

Den nyopprykkede klubben satset på å bli det første laget til å slå Liverpool på bortebane i ligaen på over to år, men fikk fire i fleisen allerede i 1. omgang.

– Når du leder skuddstatistikken 5–1 de første 20 minuttene, men ligger under 0–2, er det tungt, oppsummerer manager Daniel Farke, ifølge Eastern Daily Press.

– Unødvendige baklengsmål

Liverpool tok ledelsen tidlig da kaptein Grant Hanley var uheldig og sleivet et innlegg fra Divock Origi i eget nett. Så fikk Mohamed Salah sjansen alene med keeper og scoret.

– Den første scoringen var selvfølgelig en kjip situasjon. Men vi hadde to bra sjanser før dette ved Marco Stiepermann. Så får vi selvmålet, og mål nummer to kommer fordi ballen, etter å ha gått via oss tre ganger, havner i føttene til en verdensklasse-avslutter som Mo Salah.

– Ja, jeg ville foretrukket at vi forsvarte oss litt mer fysisk på den tredje og fjerde scoringen. Det var litt naivt. For å være ærlig er det ikke enkelt å forsvare seg mot Virgil van Dijk i lufta eller Divock Origi i lufta, men de målene var ikke nødvendige.

– Ikke så langt unna et bra resultat

Den tyske 42-åringen, som fra 2015 til 2017 trente andrelaget til Borussia Dortmund og siden har ledet Norwich opp til Premier League, mener det likevel er mye positivt å ta med seg, spesielt med motstanderen tatt i betraktning.

– Vi møtte et lag som slo Barcelona 4–0 her, et lag som er ubeseiret på hjemmebane i ligaen de siste to årene, og som etter min mening er det beste laget i verden akkurat nå, sier Farke.

– Det er mye positivt å ta med seg. Når du ligger under 0–4 foran et feststemt Anfield-publikum og klarer å komme utpå og vinne 2. omgang, okay, kanskje med litt flaks, så er det viktig.

– Jeg vet ingen vil snakke om det nå etter et sånt resultat, men i 1. omgang hadde vi omtrent likt ballinnehav, vi hadde flere sjanser og flere skudd, men realiteten er at de hadde fire skudd på vårt mål og ledet 4–0 til pause. Det er utrolig uflaks.

– Prestasjonen vår fortjente mye mer, og vi var ikke altfor langt unna et bra resultat på Anfield. Vi kommer til å prate om det vi har lært, men jeg mener oppriktig at det er mest positivt å ta med seg herfra.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+