Overbevisende start på sesongen – med ett skår i gleden

Liverpool vant komfortabelt i ligastarten, men Alisson måtte ut med skade.

Fredag 09.aug 2100 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 53333 / Dommer: Michael Oliver

Kampstatistikk
Spillerbørs

Liverpools beste: Trent Alexander-Arnold

Vurdert av: Hans Christian Boge-FredriksenAlisson Becker 6

Enormt skår i gleden da Alisson måtte ut med skade etter en drøy halvtime. Vi får håpe det ikke er alvorlig, men det så absolutt ikke bra ut for brasilianeren. Før det hadde han gjort flere solide redninger som hindret baklengs.

Trent Alexander-Arnold 8

Glimrende kamp av den unge Scouseren. Spesielt innlegget til Origis scoring var av ypperste kvalitet, i tillegg til flere gode avleveringer ellers i kampen. Burde fått en målgivende til da han serverte Firmino på åpent mål, men i ubalanse satte brasilianeren ballen til side for stolpen. Litt rufsete defensivt, men 20-åringen får uansett prisen som Liverpools beste i aften.

Joe Gomez 6

Solid opptreden, men ikke den beste kampen av Gomez. Litt for mye rufs, men det blir nok borte etter hvert som unggutten spiller seg i form. Ikke optimalt på baklengsmålet da han slipper Pukki bak seg.

Virgil van Dijk 8

Der de andre i forsvar er delvis rufsete, er van Dijk helt sjef. I tillegg skaller han inn Liverpools tredje etter en corner. Spiller en strålende kamp, og er nær å bli Liverpools beste.

Andy Robertson 7

Mer solid defensivt enn sin backkollega Arnold, men ligger én bak i deres interne assist-konkurranse. Kunne dog både fått assist og scoring i kveld, men litt marginer gjør at han går av banen uten målpoeng.

Fabinho 6

Ikke mye vi så til Fabinho i dag, men gjør stort sett en god jobb defensivt.

Jordan Henderson 8

Kapteinen fortsetter å imponere, og starter sesong med en sterk prestasjon. Utrolig nærme scoring da skuddet hans ble reddet av Tim Krul før den smalt i tverrliggeren. Sprer om seg med gode pasninger.

Georginio Wijnaldum 6

I likhet med Fabinho var ikke Wijnaldum veldig synlig i premieren. Gjør seg på ingen måte bort, men ikke så mye med offensivt som man kanskje kunne forvente av nederlenderen i en sånn type kamp.

Mohamed Salah 8

Nydelig start på sesongen for den egyptiske kongen. Åpner målkontoen da han kontrollert avslutter forbi Krul i Norwich-buret. Noterer seg også for en flott assist da hans glimrende corner med skallet i mål av van Dijk.

Roberto Firmino 8

Mange lekre touch fra brasilianeren, som er utrolig nærme scoring. Spesielt når han blir servert ballen på åpent mål av Trent. Får med seg en assist da han ga ballen til Salah før 2-0-målet. Sentral i mye av det Liverpool foretar seg offensivt.

Divock Origi 8

Feirer sin 100. kamp i Liverpool-drakten ved å være helt sentral da de røde tok ledelsen. Innlegget til belgieren ble sleivet i eget mål av Norwich-kapteinen, og sørget for en drømmestart for Liverpool. Scorer også Liverpools fjerde da han plasserer seg godt i feltet. Byttet ut et kvarter før slutt.

Adrián 6

Blir brått kastet inn til sin Liverpool-debut da Alisson ble skadet. Får en flott mottakelse fra the Kop, og gjorde sakene sine brukbart de få gangene han ble satt på prøve. Kan ikke lastes nevneverdig for baklengsmålet.

James Milner

Kom inn fem minutter før slutt.

Sadio Mané

Kom inn for Origi et kvarter før slutt og virket relativ pigg.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
LiverpoolNorwich City

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Liverpool overbeviser og vinner 4–1 over Norwich i serieåpningen. Spesielt 1. omgang var meget imponerende, men med firemålsledelse til pause er det helt naturlig at tempoet ble skrudd noen hakk ned i 2. omgang.

  Likevel ble det en seier med enorm bismak etter at Alisson måtte forlate banen med skade etter en drøy halvtime. Inn kom Adrián som gjorde tingene sine helt greit i Liverpool-debuten.

  Liverpool hadde sine muligheter til å øke ledelsen ved spesielt Jordan Henderson og Roberto Firmino, men det ble en målløs 2. omgang for de røde. I stedet sprakk Teemu Pukki nullen til Liverpool da han plasserte ballen godt og lavt til venstre forbi Adrián.

  Alt i alt en godt gjennomført seriepremiere av Liverpool, som viktigst av alt får med seg de tre poengene.

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Herlig start på sesongen for Liverpool!
 4. Adrián må i aksjon90'

  Lavt og hardt langskudd fra gjestene, og Adrián redder. Det blir gitt retur, men Gomez forsvarer seg strålende og avverger.
 5. 2 minutter i tillegg90'

 6. Komfortabel avslutning på kampen88'

  Spruten av gått ut av Norwich, og Liverpool virker trygge og fornøyde mens de venter på sluttsignalet.
 7. Wijnaldum opp i angrepet86'

  Milner kommer inn i midtbanetreeren, mens Wijnaldum flyttes opp etter Firmino-byttet.
 8. Liverpool bytter Inn: James Milner (Ut: Roberto Firmino)85'

  Mens det kommer en streaker inn på banen – som raskt blir tatt hånd om.
 9. Hardt frispark fra Trent Trent Alexander-Arnold85'

  Trent, Salah og Henderson står ved ballen, og førstnevnte skyter. Knallhardt mot det lengste hjørnet, og keeper redder strålende.
 10. Firmino får frispark like utenfor boksen83'

  Kaptein Hanley takler i siste liten og feller brassen på 17 meters hold.
 11. Siste Norwich-bytte for kvelden Inn: Josep Drmic (Ut: Teemu Pukki)82'

  Angrepsbytte for gjestene. Målscoreren tas ut.
 12. Komfortabel redning Emiliano Buendía80'

  Norwich får et frispark med mulighet til innlegg eller skudd. Buendía velger sistnevnte, men truer ikke Adrián som holder ballen fast igjen.
 13. Avslutning på mål Onel Hernández79'

  Men uten problemer for Adrián. Ballen slås høyt på tvers, til Hernández på venstresiden, og innbytteren får til et lavt skudd som Adrián holder.
 14. Nesten en umiddelbar målgivende Sadio Mané75'

  Mané spilles frem på venstresiden av Robertson, og han kommer seg frem til boksen før han slår lavt inn med venstre og er nær ved å servere Firmino, men en Norwich-forsvarer får klarert i grevens tid.
  GettyImages-1167070124.jpg
 15. Inn til stor jubel Inn: Sadio Mané (Ut: Divock Origi)74'

  Endring på venstresiden i angrepsrekka.
 16. Trent prøver lykken73'

  Hamrer til fra langt hold på oppfordring fra The Kop, men skuddet, som er hardt, går langt over.
 17. Mané gjøres klar73'

  Senegaleseren skal innpå.
 18. Liverpool opprettholder presset72'

  De røde holder ballen på Norwich' halvdel og kontrollerer med et visst trykk.
 19. Hjørnesparket klareres71'

 20. Flotte kombinasjoner Roberto Firmino71'

  Ballen går fort når Liverpool skrur opp tempoet, og Firmino, på pasning fra Salah, får en skuddmulighet som blokkeres ut til corner.
  GettyImages-1167068543.jpg
 21. Nytt Norwich-bytte Inn: Onel Hernández (Ut: Tom Trybull)69'

 22. Forsøk på rask respons66'

  Henderson prøver å finne Salah med en høy ball, men Norwich-forsvaret står i veien. Origi får sjansen i andre akt, og han ser etter noen røde i boksen, men innlegget går forbi alle.
 23. Reduseringen sitter Målscorer: Teemu Pukki (Assist: Emiliano Buendía)64'

  Norwich fortsetter å yppe seg, og nå får de belønningen: Buendia slår en fin ball igjennom til finske Pukki, og han kommer alene med keeper, noe skrått til høyre. Avslutningen settes flott og lavt til venstre.
 24. Norwich treffer tverrliggeren Moritz Leitner62'

  Norwich med flere touch på Liverpools halvdel en liten periode nå, og plutselig kommer en rakett fra innbytter Leitner. Fra høyresiden i boksen, nokså skrått, hamrer han ballen i tverrliggeren.
 25. Kampens første kort Moritz Leitner60'

  Innbytter Leitner kommer for sent inn og feller Henderson.
 26. Norwich bytter Inn: Moritz Leitner (Ut: Marco Stiepermann)58'

  Heltysk bytte for gjestene.
 27. Utenfor fra Robbo Andy Robertson57'

  Etter et frisparkinnlegg fra Henderson får Robertson ballen i skuddposisjon utenfor boksen. Han tar sats og skyter – et par meter utenfor.
 28. Alt handler om Liverpool nå Fabinho55'

  De røde står høyt og gjør det svært vanskelig for Norwich å spille seg ut. En Henderson-avslutning blokkeres ut til Fabinho, som tester skuddfoten fra distanse. Brukbart treff, men keeper redder uten nevneverdige problemer.
 29. Like utenfor! Mohamed Salah54'

  De røde presser bra og Fabinho gjenvinner ballen. Det åpner for en Salah-sjanse når han kommer inn i boksen fra høyre, og det er tydelig hva egypteren prøver på når han sikter mot lengste hjørne, men skuddet går knappe halvmeteren utenfor.
  GettyImages-1167065862.jpg
 30. Norwich klarerer Trent Alexander-Arnold53'

  Hjørnesparket kommer på første stolpe, men gjestene avverger.
 31. Trent treffer nettveggen52'

  Scouseren stormer fremover langs høyre og legger inn via en Norwich-spiller og treffer nettveggen. Rød corner.
 32. Norwich-frispark Tom Trybull51'

  Buendia legger inn bak en høy Liverpool-linje og kommer til avslutning, men assistentdommeren er oppe med flagget for en knepen offside.
 33. Nesten nummer fem! Roberto Firmino48'

  I påfølgende angrep åpner Salah opp Norwich med en lekker og frekk hælpasning til Alexander-Arnold på høyre. Han kommer helt ned til dødlinja og spiller lavt inn. Der står Liverpool-spillerne i kø, og Firmino får tråklet seg til et forsøk på hælspark fra kloss hold, men treffer ikke rent og bommer.
 34. I tverrliggeren! Jordan Henderson48'

  Origi legger inn fra venstre, Firmino lar ballen gå, og Henderson avslutter via keeperen og i tverrliggeren.
 35. Rolig start på omgangen47'

  Ingen rytme i omgangen så langt. Flere innkast som avbrudd i spillet.
 36. Avspark i 2. omgang46'

  Etter noen minutter forsinkelse grunnet tekniske problemer for dommerteamet med kommunikasjonsutstyret, setter Liverpool kampen i gang igjen. Denne omgangen angriper de røde mot The Kop End!
 37. Pausereferat

  Resultatmessig en fantastisk omgang å starte sesongen med for Liverpool, men et enormt skår i gleden at Alisson måtte forlate banen med skade etter en drøy halvtime. Vi får krysse det vi har av fingre og tær for at det ikke er noe alvorlig, men det så absolutt ikke bra ut for sisteskansen.

  Før det hadde Liverpool tatt en tidlig ledelse da Divock Origis innlegg ble surret i mål av Norwich-kaptein Grant Hanley etter syv minutter.

  Etter 19 minutter doblet Mohamed Salah ledelsen da han plasserte ballen kontrollert forbi Tim Krul. Omtrent ti minutter etter det igjen stanget Virgil van Dijk inn det tredje på en fantastisk corner fra Salah.

  Alissons skade førte til at Adrián kom inn til sin Liverpool-debut, og spanjolen fikk en flott mottakelse fra The Kop!

  Mange hadde nok en dårlig følelse etter skaden, men Origis 4–0-scoring rett før pause hjelper nok litt på det. Trent Alexander-Arnold fikk åpnet assistkontoen da han prikket hodet til Origi mellom Norwich sine midtstoppere.

 38. Første omgang

 39. Pause!45'

  Aarons rekker så vidt å komme inn igjen før dommer Oliver blåser av omgangen. For en åpningsomgang på Anfield!
 40. Stopp i spillet Max Aarons45'

  Norwich-spiller Aarons ligger nede i egen boks.
 41. 3 minutter legges til45'

 42. Øyner Virgil i feltet45'

  Salah ser et lite åpent rom i boksen og prøver å tre ballen inn med utsiden. Tanken er genial, men den blir en halvmeter for upresis for van Dijk.
 43. Origi header inn 4–0! Målscorer: Divock Origi (Assist: Trent Alexander-Arnold)42'

  Liverpool er effektive!Et smart og godt nedtak av Henderson på midten setter i gang en Liverpool-sjanse. Salah får ballen til høyre og spiller fremover mot kapteinen på løp. Han vender opp og spiller Alexander-Arnold i støtte. Fra dypet kommer en herlig ball inn i feltet, midt foran mål, der Origi på løp kommer først og header flott inn kveldens fjerde – av fem røde avslutninger som har gått på mål så langt!
  GettyImages-1167067295.jpg
 44. Keeperbytte Inn: Adrián (Ut: Alisson Becker)39'

  Alisson må gi seg. Adrián byttes innpå til sin Liverpool-debut!
 45. Halter av banen38'

  Det kommer en båre inn mens Alisson får hjelp, men sisteskansen vil heller gå av banen for egen maskin. Men dette betyr at Adrián vil få sin debut.
  GettyImages-1167059984.jpg
 46. Alisson er nede Alisson Becker36'

  Alisson trenger behandling etter et utspark. Det ser ut til at noe sviktet idet han skjøt ut. Nyervervelsen Adrián gjør seg klar på sidelinja.
 47. Heading utenfor Tom Trybull35'

  Pukki kommer seg ikke forbi van Dijk i boksen, men vinner en corner. Ballen skrus inn, og Trybull får hodet på ballen, men avslutningen går utenfor.
 48. Nesten et brasiliansk kunstverk Roberto Firmino31'

  Nå koser de røde seg på banen og tribunen!Firmino mottar feilvendt en ball på brystet i boksen, snurrer rundt mens den er i lufta og klemmer til med venstre på volley. Keeper redder.
 49. Stanger inn det tredje! Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Mohamed Salah)28'

  Liverpool vinner en ny corner, og Salah legger inn fra venstresiden. Van Dijk er totalt overlegen mot oppasseren sin i boksen, finner plassen sin rett foran mål og header inn 3–0 via Norwich' keeper.
  GettyImages-1167059197.jpg
 50. Alisson i aksjon Marco Stiepermann25'

  Norwich fortsetter å spille fint fremover og lager røde problemer. Plutselig åpner det seg rom for Stiepermann på 20 meters hold, og avslutningen kommer raskt på halvspretten, men Alisson er med og redder flott.
 51. Mange gode tendenser fra Norwich23'

  Bortelaget er tydelig interessert i å spille en offensiv type fotball og varter opp med flere gode angrep. Nå har Liverpool centimeterne på sin side når det kommer en bra ball mellom Trent og Gomez.
 52. Salah dobler ledelsen! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)19'

  For en start på sesongen!Firmino er litt heldig som får ballen i boksen etter slurv i Norwich-forsvaret, og han spiller årvåkent og smart til Salah idet egypteren løper igjennom forsvaret. Premier League-toppscoreren de to siste sesongene er nådeløs alene med keeper og setter ballen lavt i mål.
  GettyImages-1167058053.jpg
 53. Robbo tester venstreslegga Andy Robertson16'

  Robertson får ballen på hjørnet av 16-meteren og klinker til mot nærmeste kryss. Ballen fyker like over tverrliggeren.
 54. Gjestene skjærer igjennom Teemu Pukki15'

  Norwich flytter frem mange spillere når muligheten byr seg. Pukki spilles igjennom forsvaret og får plutselig en stor mulighet, men Alexander-Arnold jobber bra tilbake og blokkerer. I bølge nummer to, etter noe rot i Liverpool-forsvaret, får Pukki sjansen igjen, men skuddet fra skrått hold går på tvers av målet.
 55. Origi utfordrer igjen14'

  Norwich-spillerne rygger når det åpner seg rom for Origi på venstresiden. Denne gangen kommer innlegget litt høyere og noe lenger bak, og kanaritrøyene får klarert.
 56. Innlegg mot Salah12'

  Wijnaldum slipper til Robertson på venstresiden, og innlegget kommer høyt mot Salah på bakre stolpe, men under hardt press misser han med avslutningen på volley.
 57. Stor Norwich-sjanse Marco Stiepermann9'

  Gjestene bygger flott opp og angriper langs venstre. Et lavt innlegg får en flikk som åpner opp for Stiepermann omtrent på 16-meteren, men han skyter over.
 58. Liverpool tar ledelsen! (Assist: Divock Origi) Selvmål: Grant Hanley7'

  Origi legger inn fra venstresiden, og Norwich-kaptein Hanley bommer totalt med klareringen og setter heller ballen i eget nett.
  GettyImages-1167056740.jpg
 59. Skummel avslutning Marco Stiepermann5'

  En slurvete ball av Alisson gir Norwich en mulighet, men avslutningen fra Stiepermann går over.
 60. Rød corner Trent Alexander-Arnold4'

  Liverpool får sesongens første hjørnespark. Trent legger inn fra høyre. Norwich får avverget.
 61. Gjestene holder på ballen3'

  Norwich-manageren uttalte før kampen at de kom til Anfield for å spille på sin måte og ikke legge seg langt bakpå. Innledningsvis holder de som lovet og triller ballen seg imellom.
 62. Angriper mot Anfield Road End1'

  Liverpool spiller med The Kop i ryggen i 1. omgang.
 63. Da er vi i gang1'

  Premier League-sesongen har startet!Norwich tar avspark.
 64. You'll Never Walk Alone runger utover Anfield0'

  Eminent stemning rett før avspark.
 65. Spillerne entrer banen0'

  Henderson leder Liverpool-mannskapet inn på Anfield-gresset til stor jubel og applaus når speaker legger inn «The Champions of Europe» i introduksjonen.
 66. God stemning før avspark0'

  Oppvarmingen er unnagjort.
  GettyImages-1167052163.jpg
 67. Samme lag som mot Man City0'

  Firmino starter i angrepet i det som er en helt lik ellever fra laget som spilte 1–1 mot Man City på Wembley forrige helg.
  GettyImages-1167052752.jpg
 68. Oppvarmingen på Anfield0'

  GettyImages-1167053183.jpg
 69. Før kampen

  Premier League-sesongen blåses i gang når nyopprykkede Norwich City besøker Anfield denne fredagskvelden. Avspark i Liverpool er klokka 21.00 norsk tid, og kampen vises på TV 2 Sport Premium og Sky Sports.

  Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Origi.

  Benk: Adrián, Milner, Keïta, Mané, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Matip​.

  Norwich: Krul, Aarons, Hanley, Godfrey, Lewis, Trybull, McLean, Buendia, Stiepermann, Cantwell, Pukki.

  Benk: Fahrmann, Byram, Roberts, Vrancic, Leitner, Hernandez, Drmic.

  Bortsett fra korsbåndskaden til Nathaniel Clyne, samt ungguttene Paul Glatzel (kne) og Caoimhin Kelleher (håndledd), har Jürgen Klopp en fulltallig stall å velge fra i kveld.

  Sadio Mané returnerte riktignok så sent som etter Community Shield-finalen, etter bare omtrent to ukers sommerferie, mens James Milner, som har slitt med en stram muskel og sto over oppgjøret på Wembley, er tilbake.

  For Norwich er norske Alex Tettey (midtbane) ute med skade. Det samme er Timm Klose (forsvar) og Christoph Zimmermann (forsvar).

  – Vi drar ikke til Anfield for å parkere bussen, sa trener Daniel Farke på sin pressekonferanse torsdag.

  – Vi ønsker å spille på vår måte og forsøke å holde på ballen. Så selv om vi bare har to midtstoppere og ett naturlig midtbaneanker tilgjengelig, er det ikke sånn at vi kommer til å spille med samtlige mann bak ballen inne på egen mållinje.

  Dette blir den første kampen som spilles på Anfield siden ligaavslutningen i mai. Planen var opprinnelig at Liverpool skulle ha en treningskamp foran The Kop tidligere denne uka, men det ble avlyst grunnet det tette kampprogrammet – gjennom en sommer hvor laget har spilt åtte kamper andre steder. Liverpool har for øvrig 40 ligakamper på rad uten tap på Anfield (30 seire, 10 uavgjort) siden april i 2017, da Crystal Palace vant.

  Mot nyopprykkede lag på hjemmebane står Liverpool med 25 ubeseirede kamper (20 seire, 5 uavgjort) på rad foran kveldens oppgjør.


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.11.2019 kl 15:24

Både Salah og Robertson mister lørdagens kamp

Duoen sliter med ankelskader.

+
20.11.2019 kl 13:18

Se så langt de har kommet på Liverpools nye treningsanlegg

Neste sommer skal Liverpools spillere få boltre seg på dette anlegget.

+
20.11.2019 kl 10:40

– En uforglemmelig kveld

Gini Wijnaldum om hattricket.

+
20.11.2019 kl 10:02

– Pappa, jeg vil dra på kamp igjen i morgen og score

Mohamed Salah om hvordan datteren hans reagerte på å få applaus på Anfield etter sesongens siste hjemmekamp.

+