Overbevisende start på sesongen – med ett skår i gleden

Liverpool vant komfortabelt i ligastarten, men Alisson måtte ut med skade.

Liverpool overbeviser og vinner 4–1 over Norwich i serieåpningen. Spesielt 1. omgang var meget imponerende, men med firemålsledelse til pause er det helt naturlig at tempoet ble skrudd noen hakk ned i 2. omgang.

Likevel ble det en seier med enorm bismak etter at Alisson måtte forlate banen med skade etter en drøy halvtime. Inn kom Adrián som gjorde tingene sine helt greit i Liverpool-debuten.

Liverpool hadde sine muligheter til å øke ledelsen ved spesielt Jordan Henderson og Roberto Firmino, men det ble en målløs 2. omgang for de røde. I stedet sprakk Teemu Pukki nullen til Liverpool da han plasserte ballen godt og lavt til venstre forbi Adrián.

Alt i alt en godt gjennomført seriepremiere av Liverpool, som viktigst av alt får med seg de tre poengene.

Spillerstall

Liverpool

Norwich City

Norwich City

4

Resultat

1

Høydepunkter

64
Norwich City
Reduseringen sitter

Norwich fortsetter å yppe seg, og nå får de belønningen: Buendia slår en fin ball igjennom til finske Pukki, og han kommer alene med keeper, noe skrått til høyre. Avslutningen settes flott og lavt til venstre.

19
Spillerstall
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)Salah dobler ledelsen!

For en start på sesongen!

Firmino er litt heldig som får ballen i boksen etter slurv i Norwich-forsvaret, og han spiller årvåkent og smart til Salah idet egypteren løper igjennom forsvaret. Premier League-toppscoreren de to siste sesongene er nådeløs alene med keeper og setter ballen lavt i mål.

28
Spillerstall
Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Mohamed Salah)Stanger inn det tredje!

Liverpool vinner en ny corner, og Salah legger inn fra venstresiden. Van Dijk er totalt overlegen mot oppasseren sin i boksen, finner plassen sin rett foran mål og header inn 3–0 via Norwich' keeper.

42
Spillerstall
Målscorer: Divock Origi (Assist: Trent Alexander-Arnold)Origi header inn 4–0!

Liverpool er effektive!

Et smart og godt nedtak av Henderson på midten setter i gang en Liverpool-sjanse. Salah får ballen til høyre og spiller fremover mot kapteinen på løp. Han vender opp og spiller Alexander-Arnold i støtte. Fra dypet kommer en herlig ball inn i feltet, midt foran mål, der Origi på løp kommer først og header flott inn kveldens fjerde – av fem røde avslutninger som har gått på mål så langt!

7
Norwich City
Liverpool tar ledelsen!

Origi legger inn fra venstresiden, og Norwich-kaptein Hanley bommer totalt med klareringen og setter heller ballen i eget nett.

60
Norwich City
Kampens første kort

Innbytter Leitner kommer for sent inn og feller Henderson.

5
Norwich City
Skummel avslutning

En slurvete ball av Alisson gir Norwich en mulighet, men avslutningen fra Stiepermann går over.

48
Spillerstall
Jordan HendersonI tverrliggeren!

Origi legger inn fra venstre, Firmino lar ballen gå, og Henderson avslutter via keeperen og i tverrliggeren.

48
Spillerstall
Roberto FirminoNesten nummer fem!

I påfølgende angrep åpner Salah opp Norwich med en lekker og frekk hælpasning til Alexander-Arnold på høyre. Han kommer helt ned til dødlinja og spiller lavt inn. Der står Liverpool-spillerne i kø, og Firmino får tråklet seg til et forsøk på hælspark fra kloss hold, men treffer ikke rent og bommer.

54
Spillerstall
Mohamed SalahLike utenfor!

De røde presser bra og Fabinho gjenvinner ballen. Det åpner for en Salah-sjanse når han kommer inn i boksen fra høyre, og det er tydelig hva egypteren prøver på når han sikter mot lengste hjørne, men skuddet går knappe halvmeteren utenfor.

55
Spillerstall
FabinhoAlt handler om Liverpool nå

De røde står høyt og gjør det svært vanskelig for Norwich å spille seg ut. En Henderson-avslutning blokkeres ut til Fabinho, som tester skuddfoten fra distanse. Brukbart treff, men keeper redder uten nevneverdige problemer.

57
Spillerstall
Andy RobertsonUtenfor fra Robbo

Etter et frisparkinnlegg fra Henderson får Robertson ballen i skuddposisjon utenfor boksen. Han tar sats og skyter – et par meter utenfor.

62
Norwich City
Norwich treffer tverrliggeren

Norwich med flere touch på Liverpools halvdel en liten periode nå, og plutselig kommer en rakett fra innbytter Leitner. Fra høyresiden i boksen, nokså skrått, hamrer han ballen i tverrliggeren.

71
Spillerstall
Roberto FirminoFlotte kombinasjoner

Ballen går fort når Liverpool skrur opp tempoet, og Firmino, på pasning fra Salah, får en skuddmulighet som blokkeres ut til corner.

9
Norwich City
Stor Norwich-sjanse

Gjestene bygger flott opp og angriper langs venstre. Et lavt innlegg får en flikk som åpner opp for Stiepermann omtrent på 16-meteren, men han skyter over.

15
Norwich City
Gjestene skjærer igjennom

Norwich flytter frem mange spillere når muligheten byr seg. Pukki spilles igjennom forsvaret og får plutselig en stor mulighet, men Alexander-Arnold jobber bra tilbake og blokkerer. I bølge nummer to, etter noe rot i Liverpool-forsvaret, får Pukki sjansen igjen, men skuddet fra skrått hold går på tvers av målet.

16
Spillerstall
Andy RobertsonRobbo tester venstreslegga

Robertson får ballen på hjørnet av 16-meteren og klinker til mot nærmeste kryss. Ballen fyker like over tverrliggeren.

25
Norwich City
Alisson i aksjon

Norwich fortsetter å spille fint fremover og lager røde problemer. Plutselig åpner det seg rom for Stiepermann på 20 meters hold, og avslutningen kommer raskt på halvspretten, men Alisson er med og redder flott.

31
Spillerstall
Roberto FirminoNesten et brasiliansk kunstverk

Nå koser de røde seg på banen og tribunen!

Firmino mottar feilvendt en ball på brystet i boksen, snurrer rundt mens den er i lufta og klemmer til med venstre på volley. Keeper redder.

35
Norwich City
Heading utenfor

Pukki kommer seg ikke forbi van Dijk i boksen, men vinner en corner. Ballen skrus inn, og Trybull får hodet på ballen, men avslutningen går utenfor.

79
Norwich City
Avslutning på mål

Men uten problemer for Adrián. Ballen slås høyt på tvers, til Hernández på venstresiden, og innbytteren får til et lavt skudd som Adrián holder.

85
Spillerstall
Trent Alexander-ArnoldHardt frispark fra Trent

Trent, Salah og Henderson står ved ballen, og førstnevnte skyter. Knallhardt mot det lengste hjørnet, og keeper redder strålende.

90Adrián må i aksjon

Lavt og hardt langskudd fra gjestene, og Adrián redder. Det blir gitt retur, men Gomez forsvarer seg strålende og avverger.


Lagoppstilling

Liverpool

Norwich City

Kaptein: Jordan HendersonKaptein: Grant Hanley
 • Alisson Becker (39)
 • Trent Alexander-Arnold
 • Joe Gomez
 • Virgil van Dijk
 • Andy Robertson
 • Fabinho
 • Jordan Henderson
 • Georginio Wijnaldum
 • Mohamed Salah
 • Roberto Firmino (85)
 • Divock Origi (74)
 • Tim Krul (1)
 • Max Aarons
 • Grant Hanley
 • Ben Godfrey
 • Jamal Lewis
 • Kenny McLean
 • Tom Trybull (69)
 • Emiliano Buendía
 • Marco Stiepermann (58)
 • Todd Cantwell
 • Teemu Pukki (82)
Innbyttere
 • Adrian (39)
 • Joël Matip
 • James Milner (85)
 • Naby Keita
 • Alex Oxlade-Chamberlain
 • Xherdan Shaqiri
 • Sadio Mané (74)
 • Ralf Fährmann
 • Sam Byram
 • Patrick Roberts
 • Mario Vrancic
 • Moritz Leitner (58)
 • Onel Hernández (69)
 • Josep Drmic (82)

Før kampen

Premier League-sesongen blåses i gang når nyopprykkede Norwich City besøker Anfield denne fredagskvelden. Avspark i Liverpool er klokka 21.00 norsk tid, og kampen vises på TV 2 Sport Premium og Sky Sports.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Origi.

Benk: Adrián, Milner, Keïta, Mané, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Matip​.

Norwich: Krul, Aarons, Hanley, Godfrey, Lewis, Trybull, McLean, Buendia, Stiepermann, Cantwell, Pukki.

Benk: Fahrmann, Byram, Roberts, Vrancic, Leitner, Hernandez, Drmic.

Bortsett fra korsbåndskaden til Nathaniel Clyne, samt ungguttene Paul Glatzel (kne) og Caoimhin Kelleher (håndledd), har Jürgen Klopp en fulltallig stall å velge fra i kveld.

Sadio Mané returnerte riktignok så sent som etter Community Shield-finalen, etter bare omtrent to ukers sommerferie, mens James Milner, som har slitt med en stram muskel og sto over oppgjøret på Wembley, er tilbake.

For Norwich er norske Alex Tettey (midtbane) ute med skade. Det samme er Timm Klose (forsvar) og Christoph Zimmermann (forsvar).

– Vi drar ikke til Anfield for å parkere bussen, sa trener Daniel Farke på sin pressekonferanse torsdag.

– Vi ønsker å spille på vår måte og forsøke å holde på ballen. Så selv om vi bare har to midtstoppere og ett naturlig midtbaneanker tilgjengelig, er det ikke sånn at vi kommer til å spille med samtlige mann bak ballen inne på egen mållinje.

Dette blir den første kampen som spilles på Anfield siden ligaavslutningen i mai. Planen var opprinnelig at Liverpool skulle ha en treningskamp foran The Kop tidligere denne uka, men det ble avlyst grunnet det tette kampprogrammet – gjennom en sommer hvor laget har spilt åtte kamper andre steder. Liverpool har for øvrig 40 ligakamper på rad uten tap på Anfield (30 seire, 10 uavgjort) siden april i 2017, da Crystal Palace vant.

Mot nyopprykkede lag på hjemmebane står Liverpool med 25 ubeseirede kamper (20 seire, 5 uavgjort) på rad foran kveldens oppgjør.

Første omgang

0Oppvarmingen på Anfield
0Samme lag som mot Man City

Firmino starter i angrepet i det som er en helt lik ellever fra laget som spilte 1–1 mot Man City på Wembley forrige helg.

0God stemning før avspark

Oppvarmingen er unnagjort.

0Spillerne entrer banen

Henderson leder Liverpool-mannskapet inn på Anfield-gresset til stor jubel og applaus når speaker legger inn «The Champions of Europe» i introduksjonen.

0You'll Never Walk Alone runger utover Anfield

Eminent stemning rett før avspark.

1Da er vi i gang

Premier League-sesongen har startet!

Norwich tar avspark.

1Angriper mot Anfield Road End

Liverpool spiller med The Kop i ryggen i 1. omgang.

3Gjestene holder på ballen

Norwich-manageren uttalte før kampen at de kom til Anfield for å spille på sin måte og ikke legge seg langt bakpå. Innledningsvis holder de som lovet og triller ballen seg imellom.

4
Spillerstall
Trent Alexander-ArnoldRød corner

Liverpool får sesongens første hjørnespark. Trent legger inn fra høyre. Norwich får avverget.

5
Norwich City
Skummel avslutning

En slurvete ball av Alisson gir Norwich en mulighet, men avslutningen fra Stiepermann går over.

7
Norwich City
Liverpool tar ledelsen!

Origi legger inn fra venstresiden, og Norwich-kaptein Hanley bommer totalt med klareringen og setter heller ballen i eget nett.

9
Norwich City
Stor Norwich-sjanse

Gjestene bygger flott opp og angriper langs venstre. Et lavt innlegg får en flikk som åpner opp for Stiepermann omtrent på 16-meteren, men han skyter over.

12Innlegg mot Salah

Wijnaldum slipper til Robertson på venstresiden, og innlegget kommer høyt mot Salah på bakre stolpe, men under hardt press misser han med avslutningen på volley.

14Origi utfordrer igjen

Norwich-spillerne rygger når det åpner seg rom for Origi på venstresiden. Denne gangen kommer innlegget litt høyere og noe lenger bak, og kanaritrøyene får klarert.

15
Norwich City
Gjestene skjærer igjennom

Norwich flytter frem mange spillere når muligheten byr seg. Pukki spilles igjennom forsvaret og får plutselig en stor mulighet, men Alexander-Arnold jobber bra tilbake og blokkerer. I bølge nummer to, etter noe rot i Liverpool-forsvaret, får Pukki sjansen igjen, men skuddet fra skrått hold går på tvers av målet.

16
Spillerstall
Andy RobertsonRobbo tester venstreslegga

Robertson får ballen på hjørnet av 16-meteren og klinker til mot nærmeste kryss. Ballen fyker like over tverrliggeren.

19
Spillerstall
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)Salah dobler ledelsen!

For en start på sesongen!

Firmino er litt heldig som får ballen i boksen etter slurv i Norwich-forsvaret, og han spiller årvåkent og smart til Salah idet egypteren løper igjennom forsvaret. Premier League-toppscoreren de to siste sesongene er nådeløs alene med keeper og setter ballen lavt i mål.

23Mange gode tendenser fra Norwich

Bortelaget er tydelig interessert i å spille en offensiv type fotball og varter opp med flere gode angrep. Nå har Liverpool centimeterne på sin side når det kommer en bra ball mellom Trent og Gomez.

25
Norwich City
Alisson i aksjon

Norwich fortsetter å spille fint fremover og lager røde problemer. Plutselig åpner det seg rom for Stiepermann på 20 meters hold, og avslutningen kommer raskt på halvspretten, men Alisson er med og redder flott.

28
Spillerstall
Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Mohamed Salah)Stanger inn det tredje!

Liverpool vinner en ny corner, og Salah legger inn fra venstresiden. Van Dijk er totalt overlegen mot oppasseren sin i boksen, finner plassen sin rett foran mål og header inn 3–0 via Norwich' keeper.

31
Spillerstall
Roberto FirminoNesten et brasiliansk kunstverk

Nå koser de røde seg på banen og tribunen!

Firmino mottar feilvendt en ball på brystet i boksen, snurrer rundt mens den er i lufta og klemmer til med venstre på volley. Keeper redder.

35
Norwich City
Heading utenfor

Pukki kommer seg ikke forbi van Dijk i boksen, men vinner en corner. Ballen skrus inn, og Trybull får hodet på ballen, men avslutningen går utenfor.

36
Spillerstall
Alisson BeckerAlisson er nede

Alisson trenger behandling etter et utspark. Det ser ut til at noe sviktet idet han skjøt ut. Nyervervelsen Adrián gjør seg klar på sidelinja.

38Halter av banen

Det kommer en båre inn mens Alisson får hjelp, men sisteskansen vil heller gå av banen for egen maskin. Men dette betyr at Adrián vil få sin debut.

39
Spillerstall
Inn: Adrian (Ut: Alisson Becker)Keeperbytte

Alisson må gi seg. Adrián byttes innpå til sin Liverpool-debut!

42
Spillerstall
Målscorer: Divock Origi (Assist: Trent Alexander-Arnold)Origi header inn 4–0!

Liverpool er effektive!

Et smart og godt nedtak av Henderson på midten setter i gang en Liverpool-sjanse. Salah får ballen til høyre og spiller fremover mot kapteinen på løp. Han vender opp og spiller Alexander-Arnold i støtte. Fra dypet kommer en herlig ball inn i feltet, midt foran mål, der Origi på løp kommer først og header flott inn kveldens fjerde – av fem røde avslutninger som har gått på mål så langt!

45Øyner Virgil i feltet

Salah ser et lite åpent rom i boksen og prøver å tre ballen inn med utsiden. Tanken er genial, men den blir en halvmeter for upresis for van Dijk.

453 minutter legges til
45
Norwich City
Stopp i spillet

Norwich-spiller Aarons ligger nede i egen boks.

45Pause!

Aarons rekker så vidt å komme inn igjen før dommer Oliver blåser av omgangen. For en åpningsomgang på Anfield!


Pauserefereat

Resultatmessig en fantastisk omgang å starte sesongen med for Liverpool, men et enormt skår i gleden at Alisson måtte forlate banen med skade etter en drøy halvtime. Vi får krysse det vi har av fingre og tær for at det ikke er noe alvorlig, men det så absolutt ikke bra ut for sisteskansen.

Før det hadde Liverpool tatt en tidlig ledelse da Divock Origis innlegg ble surret i mål av Norwich-kaptein Grant Hanley etter syv minutter.

Etter 19 minutter doblet Mohamed Salah ledelsen da han plasserte ballen kontrollert forbi Tim Krul. Omtrent ti minutter etter det igjen stanget Virgil van Dijk inn det tredje på en fantastisk corner fra Salah.

Alissons skade førte til at Adrián kom inn til sin Liverpool-debut, og spanjolen fikk en flott mottakelse fra The Kop!

Mange hadde nok en dårlig følelse etter skaden, men Origis 4–0-scoring rett før pause hjelper nok litt på det. Trent Alexander-Arnold fikk åpnet assistkontoen da han prikket hodet til Origi mellom Norwich sine midtstoppere.

Andre omgang

46Avspark i 2. omgang

Etter noen minutter forsinkelse grunnet tekniske problemer for dommerteamet med kommunikasjonsutstyret, setter Liverpool kampen i gang igjen. Denne omgangen angriper de røde mot The Kop End!

47Rolig start på omgangen

Ingen rytme i omgangen så langt. Flere innkast som avbrudd i spillet.

48
Spillerstall
Jordan HendersonI tverrliggeren!

Origi legger inn fra venstre, Firmino lar ballen gå, og Henderson avslutter via keeperen og i tverrliggeren.

48
Spillerstall
Roberto FirminoNesten nummer fem!

I påfølgende angrep åpner Salah opp Norwich med en lekker og frekk hælpasning til Alexander-Arnold på høyre. Han kommer helt ned til dødlinja og spiller lavt inn. Der står Liverpool-spillerne i kø, og Firmino får tråklet seg til et forsøk på hælspark fra kloss hold, men treffer ikke rent og bommer.

51
Norwich City
Norwich-frispark

Buendia legger inn bak en høy Liverpool-linje og kommer til avslutning, men assistentdommeren er oppe med flagget for en knepen offside.

52Trent treffer nettveggen

Scouseren stormer fremover langs høyre og legger inn via en Norwich-spiller og treffer nettveggen. Rød corner.

53
Spillerstall
Trent Alexander-ArnoldNorwich klarerer

Hjørnesparket kommer på første stolpe, men gjestene avverger.

54
Spillerstall
Mohamed SalahLike utenfor!

De røde presser bra og Fabinho gjenvinner ballen. Det åpner for en Salah-sjanse når han kommer inn i boksen fra høyre, og det er tydelig hva egypteren prøver på når han sikter mot lengste hjørne, men skuddet går knappe halvmeteren utenfor.

55
Spillerstall
FabinhoAlt handler om Liverpool nå

De røde står høyt og gjør det svært vanskelig for Norwich å spille seg ut. En Henderson-avslutning blokkeres ut til Fabinho, som tester skuddfoten fra distanse. Brukbart treff, men keeper redder uten nevneverdige problemer.

57
Spillerstall
Andy RobertsonUtenfor fra Robbo

Etter et frisparkinnlegg fra Henderson får Robertson ballen i skuddposisjon utenfor boksen. Han tar sats og skyter – et par meter utenfor.

58
Norwich City
Norwich bytter

Heltysk bytte for gjestene.

60
Norwich City
Kampens første kort

Innbytter Leitner kommer for sent inn og feller Henderson.

62
Norwich City
Norwich treffer tverrliggeren

Norwich med flere touch på Liverpools halvdel en liten periode nå, og plutselig kommer en rakett fra innbytter Leitner. Fra høyresiden i boksen, nokså skrått, hamrer han ballen i tverrliggeren.

64
Norwich City
Reduseringen sitter

Norwich fortsetter å yppe seg, og nå får de belønningen: Buendia slår en fin ball igjennom til finske Pukki, og han kommer alene med keeper, noe skrått til høyre. Avslutningen settes flott og lavt til venstre.

66Forsøk på rask respons

Henderson prøver å finne Salah med en høy ball, men Norwich-forsvaret står i veien. Origi får sjansen i andre akt, og han ser etter noen røde i boksen, men innlegget går forbi alle.

69
Norwich City
Nytt Norwich-bytte
71
Spillerstall
Roberto FirminoFlotte kombinasjoner

Ballen går fort når Liverpool skrur opp tempoet, og Firmino, på pasning fra Salah, får en skuddmulighet som blokkeres ut til corner.

71Hjørnesparket klareres
72Liverpool opprettholder presset

De røde holder ballen på Norwich' halvdel og kontrollerer med et visst trykk.

73Mané gjøres klar

Senegaleseren skal innpå.

73Trent prøver lykken

Hamrer til fra langt hold på oppfordring fra The Kop, men skuddet, som er hardt, går langt over.

74
Spillerstall
Inn: Sadio Mané (Ut: Divock Origi)Inn til stor jubel

Endring på venstresiden i angrepsrekka.

75
Spillerstall
Sadio ManéNesten en umiddelbar målgivende

Mané spilles frem på venstresiden av Robertson, og han kommer seg frem til boksen før han slår lavt inn med venstre og er nær ved å servere Firmino, men en Norwich-forsvarer får klarert i grevens tid.

79
Norwich City
Avslutning på mål

Men uten problemer for Adrián. Ballen slås høyt på tvers, til Hernández på venstresiden, og innbytteren får til et lavt skudd som Adrián holder.

80
Norwich City
Komfortabel redning

Norwich får et frispark med mulighet til innlegg eller skudd. Buendía velger sistnevnte, men truer ikke Adrián som holder ballen fast igjen.

82
Norwich City
Siste Norwich-bytte for kvelden

Angrepsbytte for gjestene. Målscoreren tas ut.

83Firmino får frispark like utenfor boksen

Kaptein Hanley takler i siste liten og feller brassen på 17 meters hold.

85
Spillerstall
Trent Alexander-ArnoldHardt frispark fra Trent

Trent, Salah og Henderson står ved ballen, og førstnevnte skyter. Knallhardt mot det lengste hjørnet, og keeper redder strålende.

85
Spillerstall
Inn: James Milner (Ut: Roberto Firmino)Liverpool bytter

Mens det kommer en streaker inn på banen – som raskt blir tatt hånd om.

86Wijnaldum opp i angrepet

Milner kommer inn i midtbanetreeren, mens Wijnaldum flyttes opp etter Firmino-byttet.

88Komfortabel avslutning på kampen

Spruten av gått ut av Norwich, og Liverpool virker trygge og fornøyde mens de venter på sluttsignalet.

902 minutter i tillegg
90Adrián må i aksjon

Lavt og hardt langskudd fra gjestene, og Adrián redder. Det blir gitt retur, men Gomez forsvarer seg strålende og avverger.

90Slutt!

Herlig start på sesongen for Liverpool!