Newcastle-manageren glemmer aldri det første møtet med Henderson

Liverpool-kapteinen skilte seg ut allerede som 18-åring.

19. apr 2020 kl 20.21 Kenneth Baraas

Steve Bruce leder i dag Newcastle United, men har også vært innom rivalen. Fra 2009 til 2011 var engelskmannen sjef for Sunderland, og allerede første dag på jobb var det en unggutt som markerte seg i positiv forstand. 

– Jordan skilte seg ut allerede fra den første dagen jeg jobbet i Sunderland. Det var noe eget med personligheten hans og holdningen han hadde til jobben som skulle gjøres, sier Bruce, ifølge Daily Mirror

ENIGE: Både Steve Bruce og Jürgen Klopp vet å verdsette Jordan Hendersons kvaliteter.

ENIGE: Både Steve Bruce og Jürgen Klopp vet å verdsette Jordan Hendersons kvaliteter.

God lungekapasitet

Den nåværende 29-åringen er velkjent for sin løpskraft på midtbanen for Jürgen Klopps mannskap, og det er en egenskap som har fulgt ham hele karrieren. 

– Jeg husker i pre-season, og vi hadde løpeøkter. Han var i front, deretter slapp han seg ned for å motivere noen i midten av feltet. Innen øvelsen var ferdig, var han helt i front igjen, fortsetter Bruce.

– Det var umulig å ikke bli imponert av det. 

TIDLIG VOKSEN: Henderson tok på seg rollen som motivator tidlig i karrieren.

TIDLIG VOKSEN: Henderson tok på seg rollen som motivator tidlig i karrieren.

Den fødte leder

Noe annet som har vært med den sympatiske Liverpool-spilleren gjennom hans fotballkarriere, er evnen til å ta ansvar. 

– Jeg tror han er enig i at han er velsignet med et naturlig talent. Men han har utviklet seg til å bli en fantastisk fotballspiller, og han har alltid hatt lederegenskapene. 

– Han hadde denne viljen og motivasjonen allerede da jeg trente ham som 18-åring, og det samme sa alle de andre på akademiet. 

– Han har alltid vært en leder som har sagt «Jeg tar det.» når det er noe som skal gjøres, lyder hyllesten fra «The Magpies»-sjefen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]