Premier League-spioner skal sørge for at reglene overholdes

Premier League vil dukke opp uanmeldt, og overvåke GPS og video fra klubbene.

19. mai 2020 kl 10.14 Arve Vassbotten arvaldo

Når Premier League-klubbene kommer i gang med treningen denne uka, er det strenge protokoller de må følge både når det gjelder treningsgruppenes størrelse, treningstid og hvordan de skal forholde seg til hverandre.

For å passe på at dette overholdes, og for at ingen klubber skal trene mer og annerledes enn de får lov til, må de forberede seg på uanmeldte besøk fra Premier League, skriver BBC

Klubbenes GPS-data og videoanalysesystemer kan også bli overvåket for å sjekke at alt har foregått på riktig måte, skriver The Times.

Alle Premier League-klubbene samler inn GPS-data underveis i trening, og de fleste har også videosystemer installert på sine treningsanlegg for å filme treningsøktene. 

Får maks lov å trene i 75 minutter

– Målet vårt er å ha inspektører på alle treningsanleggene etter hvert, sier Richard Garlick, som er ligaens fotballdirektør til BBC.

– Vi vil ha vårt eget organ av uavhengige inspektører, som vi vil utvide de neste dagene. Det vil gi oss muligheten til å ha inspeksjoner på treningsbanene, og vi starter med å dukke opp uanmeldt.

I første omgang får klubbene lov å trene i grupper på maks fem, og øktene kan ikke vare lenger enn 75 minutter for hver spiller. I tillegg må de holde avstand til hverandre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]