Nytt forslag om nøytrale stadioner: Liverpool ett av få lag som ikke får spille på hjemmebane

Det foreslås en hybrid versjon for å få i gang sesongen.

25. mai 2020 kl 12.22 Kenneth Baraas

Flere klubber satte seg på bakbeina da det ble krevd at kampene skulle spilles på nøytrale baner når sesongen gjenopptas, men kritikken skal ha blitt hørt av regjeringen som åpnet opp for at klubbene kan bruke sine egne stadioner. 

Dog skal nøytrale stadioner igjen være et tema på torsdagsens Premier League-møte, ifølge Daily Mail.

Onsdag skal klubbene møtes for å diskutere oppstart av trening med kroppskontakt.

Den britiske avisen erfarer at det har kommet frem forslag om å skape en hybrid versjon av hjemme- og bortebaner sammen med nøytrale stadioner. På samme møte skal det diskuteres rundt oppstartsdato og hva som skjer om sesongen skulle avsluttes. Samt vil det være en avstemning rundt en foreslått tilbakebetalingsplan til TV-selskapene. 

Høy risiko

Men det er spesielt temaet om nøytrale stadioner som igjen kan bli hovedårsaken til splittede meninger blant klubbene. Premier League foreslo først å spille samtlige gjenværende kamper på nøytrale stadioner, men en klagestorm, anført av Tottenham, Chelsea og de seks bunnlagene, gjorde at Premier League og regjeringen endret mening. 

Det skal være høyrisiko-kampene som skal være årsaken til at nøytrale stadioner igjen settes på møteagendaen. Myndighetene frykter at det vil samle seg supportere utenfor arenaene når det er mye som står på spill innenfor stadionmurene. 

Det er spesielt Liverpools to neste kamper som faller innenfor denne kategorien. Hvis terminlisten står seg, vil det bety at de rødes neste kamp er Merseyside-derby på Goodison Park. Ligalederen trenger som kjent kun to seire for å sikre ligagullet, og dermed blir også neste hjemmekamp mot Crystal Palace ansett som en høyrisiko-kamp. 

I tillegg vil det gjelde kamper som London-derbyene Tottenham-Arsenal og West Ham-Chelsea, samt avgjørende kamper om plass i Europa og overlevelse i ligaen. 

Det vil stilles spørsmål fra klubbene rundt integriteten til ligaen med denne løsningen, men det skal være en viss grad av villighet til å gå med på dette kompromisset - hvis det er alternativet for å få i gang sesongen igjen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]