Nye retningslinjer kan skape utfordringer for Liverpool

Klubbene går inn i en avgjørende uke rundt oppstarten av sesongen.

25. mai 2020 kl 09.58 Kenneth Baraas

I forrige uke ble det enstemmig vedtatt å starte opp med den første fasen av Project Restart. Dermed kunne klubbene starte opp med treninger som varer i 75 minutter for grupper på fem og fem spillere. 

Resultatet av forrige ukes koronatester var åtte positive svar av 1744 tester, og nå skal Premier League være klare for å bevege seg over til det neste steget i sin plan for at sesongen skal starte igjen. 

Utfordringer

Regjeringen har lagt frem retningslinjer for den neste fasen, og det anbefales at ulike idretter selv tar ansvarlige avgjørelser om hvor raskt man skal bevege seg opp i antall deltakere på trening. 

– Denne nye veiledningen markerer den siste fasen som er diskutert for en nøye plan for å at idretten skal fases tilbake. Denne skal være med på å minske sjansene for skader og beskytte helsen til alle involverte, har idrettsminister Nigel Huddleston uttalt.

Selv om trening med kroppskontakt skal være neste fase, anbefales det sterkt i retningslinjene om å legge opp til øvelser som minimerer kontakt i størst mulig grad, melder The Times. Noe som kan bli utfordrende for Liverpool med Jürgen Klopps intense press-spill, der spillerne skal vinne tilbake ballen fra motstander så raskt som mulig.

Det er Pep Lijnders og Peter Krawietz som planlegger øktene til de røde, og duoen må slå hodene sammen for å finne kreative løsninger for Klopps mannskap.

Det er også anbefalt at det bør være minst mulig innkast slik at spillerne ikke tar i ballen, ansatte som berører utstyr må fremdeles bruke beskyttelseshansker og keeperne bør trene i en annen gruppe enn utespillerne. 

Avstemning

På onsdag vil klubbene møtes via en konferansesamtale for å avlegge sin stemme rundt forslaget om å begynne fase to, ifølge BBC, der trening med full kroppskontakt vil være tema.

Det er forventet større motbør rundt dette neste steget blant spillere og klubber i ligaen, og det vil være stor spenning knyttet til avstemningen. 14 av 20 lag må være om bord for at planene skal videreføres. 

Et døgn senere, på torsdag, skal styreformennene i de 20 klubbene møtes for å diskutere Project Restart ytterligere, ifølge Liverpool Echo, et møte som vil bli sterkt påvirket av utfallet fra møtet dagen før.

Samme dag skal det stemmes over og/eller diskuteres rundt en oppstartsdato for sesongen, bruk av nøytrale stadioner til høyrisiko-kamper og tilbakebetalinger til TV-selskapene, ifølge Daily Mail

Har du innspill til journalisten?
[email protected]