Frykter draktsalget vil stupe

Koronapandemien kan gjøre Nike-avtalen betraktelig mindre innbringende for Liverpool.

24. mai 2020 kl 23.16 Einar Kvande

Nike tar som kjent over som Liverpools draktleverandør fra og med neste sesong av. Men koronapandemien kan gjøre den svært lukrative avtalen Liverpool har med Nike betydelig mindre innbringende for Anfield-klubben.

– Måten avtalen er strukturert på betyr at Nike tilbyr et relativt lavt garantert beløp, men en svært høy provisjon for hver drakt som blir solgt, fortalte fotballfinansekspert Kieran Maguire til Echo-podcasten Blood Red nylig.

Arbeidsledighet og tomme tribuner vil påvirke draktsalget

– Liverpool er nok litt bekymret nå, for fire millioner mennesker kan være arbeidsledige i Storbritannia ved utgangen av dette året, og mange vil ikke ha råd til å kjøpe nye drakter. Liverpool kan dermed få 20 prosent av ingenting av en del mennesker. Mange mennesker kan droppe å kjøpe drakten. Jeg tror volumet på draktsalg vil falle til vi har normal sosialisering igjen, spår Maguire.

– Hva er poenget med å bruke 50-60 pund på en drakt dersom det kun er vennene dine som kan se at du har den på deg på Zoom, eller konen din som ser den når du sitter i hagen?

– Og vil du bruke penger på en ny drakt samtidig som vennene dine går permittert? Det kan hende at denne typen pengebruk blir betraktet som sosialt uakseptabel slik situasjonen er. 

Liverpools avtale med Nike skal være strukturert slik at klubben får et mindre fastbeløp hvert år enn de gjorde fra New Balance, men en betydelig større prosentandel av det faktiske draktsalget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]