– Skulle jeg erstatte Suarez?

Rickie Lambert slakter Mario Balotellis treningsvilje og forteller om at klubben tidlig forsøkte å kvitte seg med ham.

26. mai 2020 kl 15.22 Kenneth Baraas

Angriperen signerte for Anfield-klubben i 2014, men ble aldri den store suksessen. Lambert var fornøyd med overgangen, men forsto raskt at hullet han skulle fylle var i overkant stort. 

– Det var fantastisk. Jeg returnerte til hjembyen min som en annen person enn da jeg dro. Jeg var selvfølgelig mye mer profesjonell. Og det gikk greit i starten, jeg scoret et par mål og var ganske fornøyd, sier Lambert i et intervju med Bristol Post.

– Men det var enkelt å forstå at spillerne var sjokkert over å miste Luis Suarez, og hvor mye av spillet som fungerte rundt ham. Jeg hadde aldri en sjanse til å kunne erstatte ham, hadde jeg vel? Det å komme etter ham var vanskelig, veldig vanskelig. 

En skam

For å skape større konkurranse på topp, ble Mario Balotelli hentet inn. Det forsto Lambert fint lite av, som selv mener han fortjente plassen på laget fremfor italieneren. 

– Og så henter Brendan Rodgers inn Mario Balotelli og han fikk plass foran meg i køen, og det sjokkerte meg hvis jeg skal være ærlig. Jeg kunne ikke forstå det. 

– Måten han (Balotelli) trente på var en skam. Utenfor banen er han en nydelig gutt, men personligheten hans på treningsfeltet var ikke bra. 

– Han forsøkte til tider på treningene, og jeg har vært borti spillere med den samme innstillingen, og de har kommet unna med det fordi de var gode nok, men det var ikke han. 

– Jeg forsto bare ikke hvorfor Rodgers lot ham slippe unna med det, og valgte ham foran meg. Det påvirket meg veldig, og det hadde en negativ innvirkning på laget. 

UENIG: Rickie Lambert mener rollene mellom ham og Mario Balotelli burde vært snudd.

UENIG: Rickie Lambert mener rollene mellom ham og Mario Balotelli burde vært snudd.

Måten han trente på var en skam - Rickie Lambert om Mario Balotelli

Liten tillit

Den tidligere Southampton-angriperen avslører at manageren forsøkte å selge ham forholdsvis tidlig. 

– Rodgers forsøkte å kvitte seg med meg ganske tidlig, ved å selge meg til Crystal Palace - der Alan Pardew var manager, så jeg visste at jeg ville være et førstevalg. 

– Jeg sa nei med en gang. Hvorfor skulle jeg forlate en klubb som Southampton, for så å forlate Liverpool etter kun noen uker?

– Etter det var jeg i sjokk, og jeg ble ikke valgt på omtrent tre måneder tror jeg. Jeg kom ikke inn fra benken, jeg rørte ikke en ball. 

Takknemlig

Den nåværende 38-åringen innser dog at mye også sto på ham selv for hvorfor han ikke lyktes i klubben. 

– Samtidig vet jeg at jeg ikke gjorde det bra nok i Liverpool. Jeg tok ikke vare på sjansene jeg fikk, og det var ikke en god periode for meg. 

– Men det var fantastisk å være i en slik klubb. Rodgers var en god manager, og alt var lagt opp til at jeg skulle lykkes, men jeg maktet ikke å maksimere oppholdet. 

– Jeg er skuffet, men takknemlig for at jeg fikk ta på meg den røde trøya. Jeg vil være stolt til den dagen jeg dør. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]