– «Ox» er nok den som savner det mest

Joe Gomez føler han har kommet nærmere lagkameratene etter en periode uten fotball.

26. mai 2020 kl 12.45 Kenneth Baraas

Engelskmannen fylte 23 år i forrige uke, og stopperen fikk bursdagssang og feiring til tross for omstendighetene.

– Det var hyggelig, vi feiret naturligvis hjemme, men jeg liker det. Jeg har ikke noe imot en rolig feiring, så det var bare hyggelig. Kjæresten pyntet litt for meg, og vi hadde bare litt kake hjemme, sier Gomez til Liverpoolfc.com

– Det fikk jeg (bursdagssang fra lagkameratene). Det var litt annerledes enn hele gruppen. De sang for meg innendørs før vi startet treningen, så jeg fikk sangen min.

Lar det gro

Et fokus blant spillerne er hverandres hårfrisyrer, da frisørene i England er stengt. Noen lar sin bedre halvdel hjemme bruke saksa, mens de fleste venter på mer profesjonell hjelp. 

– Jeg nyter det, jeg er er ikke så opptatt av å være nyklipt hele tiden. For noen av gutta er det et rituale. Men jeg har ikke noe imot å ha en unnskyldning for at håret ser ut som det gjør, jeg bryr meg ikke. Men noen av gutta har det vanskeligere.

– «Ox» tror jeg forsøkte seg på egenhånd. Han kan nesten ikke vente på å komme seg til frisøren, han savner det nok mest. Jeg liker det, det er godt at alle kan la det gro uten noe press om å se fresh ut. 

FORNØYD: Alex Oxlade-Chamberlain virker glad for å være tilbake, men sveisen skulle gjerne vært enda mer trimmet, ifølge Gomez.

FORNØYD: Alex Oxlade-Chamberlain virker glad for å være tilbake, men sveisen skulle gjerne vært enda mer trimmet, ifølge Gomez.

Sterkere bånd

I løpet av uka er det ventet at trening med kroppskontakt vil gjenopptas, alt ettersom hvordan onsdagens avstemning vil utfolde seg.

– Det er klart det har vært flott å være tilbake, selv om det er under andre omstendigheter. Det er litt annerledes enn de vanlige øktene vi ville hatt, men det har vært fint.

– På en måte er det godt å kunne jobbe seg tilbake til nivået som trengs etter å ha vært borte så lenge. Vi gjør ting på en annen måte, men likevel så bruker vi ballen mye - både som en gruppe og alene. 

Gomez mener også oppholdet fra treningsfeltet har vært med å knytte sterkere bånd innad i laget. 

– Ja, jeg tror vi har kommet nærmere hverandre etter denne tiden. Mye fordi vi har kommunisert på en annen måte. Det har ikke vært at vi møtes hver dag fordi vi må, men heller at vi har tatt initiativ til å holde kontakten.

– Så jeg vil si vi har vokst på hverandre denne tiden. Jeg tror også det gjør det ekstra spesielt ved å ha den tiden borte fra hverandre for så å møtes igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]