Milner om aldersforskjellen i troppen:– Joe Gomez hadde ikke hørt om Spice Girls, og det rystet meg

James Milner er veteranen i Liverpool-troppen, 34 år gammel.

7. mai 2020 kl 21.03 Arild Skjæveland

James Milner er Liverpool-troppens veteran, og har vært aktiv som profesjonell fotballspiller i mer enn sitt halve liv. Han debuterte bare 16 år gammel, og har spilt for seks klubber og 26 ulike managere i sin karriere.

Harvey Elliott ble født et halvt år etter at han hadde fått sin debut for Leeds. Det er kun Andy Lonergan i stallen som er eldre enn 34 år gamle Milner.

Da han var gjest i Sky Sports-programmet The Football Show ble han spurt om alderen sin, og om han følte seg som den eldre. 

– Ikke når det kommer til kroppen min, svarte Milner.

– Når du ser i garderoben, og ser noen av bursdagene, eller om det er noe musikk på i styrkerommet, så er det noen av guttene som aldri har hørt om de som synger, forteller han.

– For noen år siden var det Joe Gomez som ikke hadde hørt om Spice Girls, og det rystet meg.

Vil spille så lenge som mulig

Milner har 534 kamper i Premier League, og er nummer seks på listen over spillerne med flest kamper. Gareth Barry har flest, med 653.

Totalt har han spilt 727 førstelagskamper i karrieren, men han føler seg langt fra ferdig.

– Slikt som det gjør at du tenker etter, men jeg føler meg bra og du ønsker så klart å spille så lenge som du kan, sier han.

Milner har nå flere kamper for Liverpool enn for noen annen klubb. Han spilte 203 for Manchester City, 134 for Newcastle og 124 for Aston Villa. Han har nå 210 for Liverpool.

– Jeg var desperat etter å vinne et trofé med denne klubben. Du kommer til Melwood hver dag, og ser troféene klubben har vunnet hvert år. Det å komme til Champions League-finalen året før, være nær Premier League, så Europa League og ligacupfinalen - vi var så nære. Det gjorde det enda mer spesielt da vi klarte det - men det er enormt å spille for en klubb av Liverpools størrelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]