Bursdagsbarnet har ikke tapt en Premier League-kamp siden han var 20 år gammel

Liverpool-forsvarer med fantastisk statistikk.

23. mai 2020 kl 21.07 Einar Kvande

Joe Gomez fyller 23 år i dag, og kan i den forbindelse skryte av at han var 20 år gammel sist han var med på å tape en Premier League-kamp med Liverpool.

Nå har Gomez riktignok slitt med flere alvorlige skader i løpet av denne perioden, og han har også slitt innbytterbenken til tider. Og Jürgen Klopps mannskap har omtrent vært uslåelige i ligaen de siste par sesongene.

Men på tross av dette er 23-åringens statistikk likevel imponerende. Han har spilt 40 Premier League-kamper siden sist han var med på å tape en kamp, og i 30 av disse har han vært i startoppstillingen, ifølge Liverpool Echo.

SOLID: Joe Gomez har ikke tapt en Premier League-kamp med Liverpool siden han var 20 år gammel.

SOLID: Joe Gomez har ikke tapt en Premier League-kamp med Liverpool siden han var 20 år gammel.

Skadeplaget

Sist Gomez var med på å tape en Premier League-kamp var 1-0 tapet for Swansea i januar 2018. Liverpool har sluppet inn bare 11 mål på disse 40 kampene.

Gomez fikk en alvorlig båndskade i det ene kneet bare noen få dager etter at Jürgen Klopp ble ansatt som Liverpool-manager i oktober 2015. Det tok lang tid før han var tilbake på banen, og han har siden også slitt med en bruddskade i den ene ankelen.

Det faktum at Gomez har vært på Anfield i nesten fem år, samtidig som hans forrige kamp for klubben, 3-2 tapet for Atletico Madrid i Champions League, bare var hans kamp nummer 100 for klubben, sier mye om hvor skadeplaget London-gutten har vært. Til sammenligning har Trent Alexander-Arnold spilt 125 kamper på mye kortere tid.

Gomez har bare spilt 22 kamper for Liverpool som midtstopper, og tolv av disse kom i løpet av klubbens siste 13 kamper før koronapandemien stoppet fotballen. Alle disse tolv var med Virgil van Dijk som stoppermakker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]