Hva finner Klopp på for å ydmyke Everton denne gangen?

Klopp har vært langt unna å toppe laget mot Everton tidligere denne sesongen.

17. jun 2020 kl 13.35 Arve Vassbotten

4. desember tok Liverpool imot Everton til sesongens første Merseyside-derby. Liverpool ledet på det tidspunktet Premier League med god margin etter å ha spilt 14 kamper, og med seier ville Liverpool ha 11 poeng ned til Manchester City og Leicester. De blåkledde lå på sin side på den siste trygge plassen fra nedrykk med 14 poeng.

Men derby er derby, en kamp der alt kan skje, og der Liverpool må stille sitt beste mannskap for å vinne ... eller det var det alle trodde før Jürgen Klopp kom med sin lagoppstilling. Han behandlet kampen som et hvilket som helst oppgjør mot et bunnlag, og så en mulighet til å rotere.

Fra før var det klart at Alisson måtte stå over etter å ha fått rødt kort forrige serierunde, og dermed kom Adrian inn. Men Klopp sparte også Mohamed Salah, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain og Jordan Henderson til fordel for Divock Origi, Xherdan Shaqiri, James Milner og Adam Lallana.

Liverpool vant 5-2 i det 234. Merseyside-derbyet. Det sto 4-2 til pause der Origi hadde scoret to ganger, og Shaqiri og Mané en gang hver. Gini Wijnaldum scoret det siste målet på overtid. Det ble den siste kampen der Marco Silva ledet Everton. 

Gjorde ni bytter

Som om ikke den ydmykelsen var nok, så var Everton motstander i FA-cupen 5. januar. Everton kom til kampen med ny trener i Carlo Ancelotti. Etter et hektisk juleprogram, valgte Klopp å hvile spillere igjen. Og nå enda flere enn sist. 

Hjemmelaget stilte et svært ungt og reservepreget lag, mens Everton stilte med sin bortimot sterkeste startellever. Curtis Jones, Neco Williams og Harvey Elliott var ikke engang født forrige gang Everton vant på Anfield, men nå stilte de fra start.

Liverpool gjorde ni endringer fra ligaseieren mot Sheffield United. Bare Joe Gomez og James Milner var igjen fra laget som startet på Anfield andre nyttårsdag.

Adrian sto i mål, Williams, Gomez, Phillips, Milner, Lallana, Chirivella, Jones, Elliott, Origi og Minamino var de øvrige på banen, i det som var Minaminos første kamp for Liverpool.

Kampen var jevn, og lenge så det ut til at det kunne ende uavgjort. Det ville ha ført til en svært lite ønsket omkamp. Men så kom scouseren Curtis Jones på skuddhold, og leverte en av sesongens nydeligste skudd etter 71 minutter.

Før søndagens oppgjør har Jürgen Klopps ti kamper mot Everton uten tap. Han har vunnet sju og spilt uavgjort tre ganger. Bare Bob Paisley har like mange kamper uten nederlag mot byrivalen.

Spørsmålet nå er om Klopp topper laget mot Everton i Premier League-restarten, eller om Klopp har noen nye overraskelser i ermet.  

Har du innspill til journalisten?
[email protected]