Forrige bunnrekord i et Merseyside-derby blir grundig slått neste søndag

Bare rundt 300 personer, inkludert lagene, vil være tilstede når Everton er vertskap for Liverpool om åtte dager.

13. jun 2020 kl 23.11 Einar Kvande

Resten av Premier League-sesongen skal spilles bak lukkede dører, og det er tvilsomt om det blir registrert tilskuertall på kampene, ettersom det ikke vil være noen betalende tilskuere tilstede. 

Kun 300 personer vil være innenfor stadionportene, inkludert begge lagene. I tillegg vil det være noen få klubbdirektører og folk fra ledelsen i klubben, en håndfull journalister og mediefolk. 

I Bundesliga har de ikke oppgitt noen offisielle tilskuertall etter at ligaen startet opp igjen.

Vi må helt tilbake til 1901 for å finne det laveste tilskuertallet som er registrert i et Merseyside-derby, ifølge Liverpool Echo. Da var det registrert at 18 000 mennesker var innenfor portene på Anfield i en 1.divisjonskamp som Everton vant 2-1.

Ble pålagt å registrere tilskuertall fra 1925/26

Det var først fra 1925/26-sesongen at Football League gjorde det obligatorisk for klubbene å oppgi offisielle tilskuertall på kampene. Etter den tid er det laveste tilskuertallet som er registrert i et Merseyside-derby på 20 660, og stammer fra september 1986 da Liverpool var vertskap for Everton i den første semifinalen i Screen Sport Super Cup. Liverpool vant kampen 3-1 etter to mål av Ian Rush og ett av Steve McMahon. Kevin Sheedy scoret for Everton.

Det laveste tilskuertallet som er blitt registrert i et Merseyside-derby på Goodison etter 1925/26 stammer fra samme måned, og er returkampen i den nevnte semifinalen. 26 068 så Liverpool vinne 4-1, da Ian Rush gjorde hat-trick for Liverpool. Evertons mål kom på et straffespark sent i kampen, satt inn av Graeme Sharp.

Laveste tilskuertall i Premier League-æraen

I Premier League-æraen er det laveste tilskuertallet i et Merseyside-derby på Goodison Park 35 826 i et lokaloppgjør i desember 1992. Mark Wright ga Liverpool ledelsen, men Mo Johnston utlignet og tidligere Liverpool-spiller Peter Beardsley scoret seiersmålet for de blå seks minutter før slutt.

På Anfield er det laveste tilskuertallet i et Premier League-derby 39 505. Det var i januar 1995 at under 40 000 mennesker fant veien til Anfield, hvor de fikk se et målløst lokaloppgjør.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]