Ønsker å beholde utlånt Liverpool-spiss

Taiwo Awoniyi har blomstret etter at Bundesligaen startet opp igjen.

13. jun 2020 kl 16.03 Einar Kvande

Mainz sin sportsdirektør, Rouven Schröder, bekrefter til Bild at hans klubb er i samtaler med Liverpool om å beholde Taiwo Awoniyi. 

22-åringen gikk på lån til Mainz i fjor sommer, og slet med å få spilletid til å begynne med. Men etter at Bundesligaen startet opp igjen etter koronakrisen har nigerianeren blomstret for sin utlånsklubb. Han har spilt i hver kamp etter at ligaen startet opp igjen, og scoret i 2-2 kampen mot Köln.

Han har fått spille 90 minutter i begge de to siste ligakampene til Mainz, sist i 3-0 seieren over Eintracht Frankfurt.

– Jeg er veldig, veldig positiv til ham, sier Schröder til Bild.

– Taiwo har aldri skuffet oss. Han holder alltid hodet hevet, og har en unik vilje til å forbedre seg. Han er et symbol på hvordan det skal være i lagsport.

– Vi er i samtaler med Liverpool, og alt er åpent. Vi venter nå på å få unnagjort de siste kampene, og så får vi se hva som blir de neste stegene.

Avtalen løper ut 30. juni

Awoniyis låneavtale løper ut den 30. juni, og Bundesliga blir avsluttet tre dager tidligere.

Nigerianeren kom til Liverpool i 2015, etter å ha imponert for Nigeria i U17-VM i 2013 og det afrikanske U20-mesterskapet i 2015. 

Overgangen til Anfield-klubben ble komplisert på grunn av at han ikke fikk arbeidstillatelse i Storbritannia. Afrikaneren har derfor i tur og orden vært lånt ut til FSV Frankfurt, NEC Nijmegen, Royal Excel Mouscron og Gent. Mest suksess hadde han i sine to perioder hos Mouscron, hvor han totalt noterte seg for 21 mål og 10 målgivende pasninger på 47 kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]