Han scoret mot Köln sist - nå står Leipzig for tur

Utlånt Liverpool-spiss kan bli å se på Viasport 1 i ettermiddag.

24. mai 2020 kl 11.11 Einar Kvande

Mainz lå under med to mål, og gikk mot sitt 16. tap i Bundesliga, da manager Achim Beierlorzer satte innpå den innlånte Liverpool-spilleren Taiwo Awoniyi på RheinEnergieStadion. Seks minutter senere, i hans sjuende kamp i et frustrerende låneopphold, hadde afrikaneren redusert, og Mainz klarte til slutt å berge det ene poenget i en kamp som endte 2-2.

Scoringen var Awoniyis første siden han gjorde to mål for Royal Excel Mouscron i et 4-2 tap for Waasland Beveren i belgisk fotball den 17. mai i fjor. Som nevnt har ikke den unge afrikaneren fått spille mye under sitt år i Bundesliga, men nå kan han dra nytte av at lagene får benytte fem innbyttere isteden for tre etter at det ble innført nye regler for resten av sesongen på grunn av koronapandemien.

Innhoppet mot Köln var Awoniyis første kamp for Mainz siden 2-1 tapet for Augsburg tidlig i desember, hvor han kom inn for Karim Onisiwo foran andre omgang. Han hadde ikke noe godt innhopp den dagen, hvor halvparten av hans pasninger ikke fant medspiller og han bare hadde 14 ballberøringer. I tillegg mistet han ballen ni ganger og tapte samtlige seks dueller han var involvert i. Derfor var det kanskje ingen overrraskelse at han har vært utelatt fra laget helt frem til nå.

Innhoppet mot Köln forrige helg var langt mer lovende. Awoniyi fikk ballen 13 ganger, og mistet den igjen bare en av disse gangene. Pasningene hans var mye mer presise, og alle ni fant medspiller. Han tapte den eneste duellen han var involvert i, men i løpet av sine 34 minutter på banen var spissen med på å snu kampen slik at hans lag berget det ene poenget.

Ett poeng som kan komme godt med for et Mainz som kjemper mot nedrykk. De ligger fjerde sist på tabellen med fire poeng ned til Fortuna Düsseldorf under streken, og trenger dermed også poengene når RB Leipzig kommer på besøk i ettermiddag.

Mainz vs Leipzig blir vist på Viasport 1 og Viaplay klokken 15.30.

FAST INVENTAR: Nathaniel Phillips i aksjon for VfB Stuttgart i 2-1 tapet for Wehen Wiesbaden forrige helg.

FAST INVENTAR: Nathaniel Phillips i aksjon for VfB Stuttgart i 2-1 tapet for Wehen Wiesbaden forrige helg.

Phillips spiller bortekamp i Kiel

En annen utlånt Liverpool-spiller som skal i aksjon i Tyskland i dag er Nathaniel Phillips. Hans VfB Stuttgart spiller borte mot Holstein Kiel i 2. Bundesliga klokken 13.30.

Midtstopperen har spilt 20 kamper for sin utlånsklubb denne sesongen. 17 av disse har kommet i ligaen og tre i cupen. Han har bidratt med en assist på disse kampene.

Det betyr at den tidligere Bolton-spilleren nærmest har vært fast inventar for sin klubb. Bare to ganger har han ikke vært i troppen, mens han er blitt sittende på innbytterbenken uten å komme inn i fem kamper. De øvrige kampene har han vært på banen.

VfB Stuttgart kjemper om opprykk til Bundesliga, og ligger på tredjeplass på tabellen, med like mange poeng som Hamburger SV på plassen foran. Arminia Bielefeld topper tabellen sju poeng foran sine to argeste rivaler.

To strake seiere for Grujics Hertha Berlin

Den tredje utlånte Liverpool-spilleren i Tyskland, Marko Grujic, har også fått bra med spilletid. Han har spilt 24 kamper for Hertha Berlin. 22 av kampene har kommet i Bundesliga, hvor serberen har bidratt med tre mål og en målgivende pasning.

Grujic var i aksjon for Hertha så sent som fredag kveld, og spilte hele kampen da Hertha vant byderbyet mot Union Berlin hele 4-0. Dette var Herthas andre strake seier etter at fotballen kom igang igjen i Bundsesliga. Hertha er dermed oppe på 10. plass på tabellen, og neste kamp er borte mot RB Leipzig på onsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]