Jamie Carragher:– Liverpool må forsterke angrepet

TV-eksperten og Liverpool-legenden mener nivåforskjellen mellom fronttrioen og reservene er for stor.

22. jun 2020 kl 09.36 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp valgte å ikke starte med Mohamed Salah for å ikke ta noen sjanser mot Everton.

En nykomponert fronttrio med Takumi Minamino, Sadio Mané og Roberto Firmino klarte ikke å komme til de store sjansene mot Ancelottis mannskap, og det endte med en skuffende forestilling på Goodison Park. 

Jamie Carragher er klar på at Ancelotti traff perfekt med taktikken, og mener Liverpool må forbedre alternativene på topp til slike situasjoner. 

Må forsterke

– Taktikken hans (Ancelotti) var perfekt. Når man spiller slik vil Liverpool ha ballen mye og komme til mange halv-sjanser, mens når man prøver å kontre får man kanskje en eller to store sjanser, forklarer han til Sky Sports etter kampen.

– Man vet man ikke får for mange sjanser, men de man får er store, og det funket perfekt for Everton. De fikk store sjanser, men uheldigvis for de tok ikke Richarlison eller Davies sjansene, sier han om Evertons taktikk.

ØYEBLIKKET: Tom Davies sender en avslutning på innsiden av stolpen.

ØYEBLIKKET: Tom Davies sender en avslutning på innsiden av stolpen.

Carra mener Liverpool må forsterke alternativene på topp, og spår problemer dersom Salah, Mané eller Firmino pådrar seg langvarige skader. 

– Fronttrioen deres er like god som hvem som helst andre i Europa, men når en av dem ikke spiller er det en gigantisk forskjell. Uavgjortkampen mot Manchester United tidligere i sesongen er et annet eksempel (Salah gikk glipp av kampen).

– De går ikke glipp av mange kamper, men når de gjør det er det en stor forskjell. Derfor mener jeg Liverpool fortsatt må forsterke angrepet. Origi er en legende etter hans viktige mål, Minamino bør ikke være en del av fronttrioen etter min mening.

– Fronttrioen er robuste, og mister ikke mange kamper, men dersom man skulle være uheldige og miste de over lang tid kan Liverpool ha et stort problem neste sesong, avslutter scouseren. 

Onsdag kveld er det ventet at alle i den vante fronttrioen er klare til spill når Crystal Palace gjester Anfield. Kampen starter 21.15 og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]