Fem ting om kampen:Liverpool spurtet ut av startblokkene, fikk skadetrøbbel underveis, men haltet ett poeng nærmere ligatittelen

Klopps mannskap greide ikke å feie Ancelottis bunnsolide Everton-mur av banen. Fem poeng trengs for å sikre ligatittelen.

Spurtet ut av startblokkene

Jürgen Klopps tullet med TV2s reportere og gliste fra øre til øre med sine kritthvite tenner før start, da Liverpool-spillerne gjorde sine siste forberedelser før søndagens kamp. 

Sadio Mané hadde definitivt gledet seg til Merseyside-derbyet, og spurtet ut av startblokkene uten å tenke på markeringen som skulle gjennomføres før kampens avspark. 

James Milner hadde ingen problemer med å gire seg opp til derbyet, og dundret inn i Richarlison som et symbol på hvor motiverte Klopps mannskap er for å fullføre jobben.

Liverpool-spillerne forsøkte å gjenstarte pressmaskinen i den første omgangen, men det ble tidlig tydelig at kamprustne spillere kommer til å trenge tid for å komme inn i den vante festrytmen. 

Skadetrøbbel

Et av de største diskusjonstemaene rundt Premier Leagues oppstart har vært at den korte oppladningen etter et langt opphold kan føre til hyppigere skadeavbrekk. Andy Robertson ble utelatt fra derbyet med en liten smell, mens Mo Salah startet på benken etter å ha slitt i oppkjøringen.

Den økte skaderisikoen ble gjort enda tydeligere da rutinerte og gjennomtrente James Milner måtte ut mot slutten av den første omgangen med en kjenning i det venstre låret.

SKADET: Milner måtte ut med en kjenning i låret.

SKADET: Milner måtte ut med en kjenning i låret.

Etter en snau halvtime av den andre omgangen måtte også Joel Matip ta telling etter en trøkk i ankelen, og tysk-kameruneren måtte i likhet med Milner kaste inn det dyvåte håndkleet. 

Keita og Minamino

Klopp valgte å slippe løs både Naby Keita og Takumi Minamino fra start i derbyet, etter at de to Red Bull-produktene skal ha briljert på trening etter korona-avbrekket. 

IMPONERTE PÅ TRENING: Keita og Minamino ble belønnet med startplass mot Everton.

IMPONERTE PÅ TRENING: Keita og Minamino ble belønnet med startplass mot Everton.

Keita viste frem sin elegante teknikk ved flere anledninger, og skapte problemer med kjappe kombinasjonsforsøk gjennom Evertons kompakte forsvarsmur. Guineaneren var tydelig spillesugen og i form i hans 64 minutter på banen.

Minamino viste frem den enorme arbeidskapasiteten som gjorde at han ble hentet fra Red Bull Salzburg, og var flere ganger nære ved å komme til store sjanser etter smarte bevegelser. Japaneren ble til tider for lett i dueller med heltente Everton-spillere, og ble byttet ut etter 45 minutter. 

De to spillerne med fortid i Red Bull-systemet vil utvilsomt briljere for Liverpool i de siste åtte kampene. 

Becker briljerte

Liverpools sammenlappede forsvarsfirer bestående av Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk og Gomez fikk store problemer med friske Everton-angripere.

Richarlison, Dominic Calvert-Lewin og Tom Davies kom alle til gigantiske muligheter, men Alisson Becker viste nok en gang hvorfor han er regnet som ligaens desidert beste målvakt. 

Brasilianerens ellevte rene bur for sesongen gjør at han ligger likt med Dean Henderson og Nick Pope på toppen av listen, selv etter skadetrøbbel og suspensjon.

GIGANTER: Becker og Van Dijk sørget for nok et rent bur mot Everton.

GIGANTER: Becker og Van Dijk sørget for nok et rent bur mot Everton.

Haltet nærmere seriegullet

Et skadeskutt Liverpool-mannskap kunne ha mistet alle poengene i kampens avsluttende periode, men greide å hente med seg et poeng fra det vanskelige derbyet. 

Fem poeng må sikres i løpet av de åtte siste kampene for å få seriegullet i boks. Med seier mot Crystal Palace og poeng mot Manchester City tar Liverpool den etterlengtede tittelen.