Klopp hardt ut mot håndteringen av koronavirusetJeg er bekymret for dødstallene, ikke ligatittelen

Jürgen Klopp ser på England og Tyskland som to ulike planeter når det kommer til hvordan regjeringene har håndtert koronaviruset.

21. jun 2020 kl 11.41 Øystein Tronstad

– Jeg var ikke bekymret ét sekund for at regjeringen skulle koste oss ligatittelen fordi jeg var, og fortsatt er, bekymret for dødstallene. Jeg er en sportsspersonlighet og jeg vil ikke si hva jeg virkelig tenker om situasjon for det ville åpne pandoras eske, sier Jürgen Klopp på spørsmål om han var redd for at koronasituasjonen skulle føre til en annullering av sesongen.

Over 42 000 har mistet livet så langt i Storbritannia. Dødstallene fra koronaviruset er blant de høyeste i verden. I Tyskland er det foreløpig under 9000 dødsfall.

53-åringen åpner likevel opp om noe av det han tenker om situasjonen. Klopp har blant annet tidligere kalt det kriminelt at returoppgjøret, med tilreisende bortesupportere, mot Atlético Madrid i mars i det hele tatt ble spilt.

– Jeg stemte ikke på denne regjeringen, det er min unnskyldning. Problemet mitt er at jeg får tyske i tillegg til de engelske. Jeg har ikke peiling på hvordan det er i Italia eller Frankrike, men jeg vet hvordan det er her og i Tyskland. Et romvesen som så det fra utsiden ville trodd at det var to forskjellige planeter.

IKKE SOLID: Boris Johnson imponerte ikke som målvakt og imponerer ikke Klopp i sin håndtering av koronasituasjonen.

IKKE SOLID: Boris Johnson imponerte ikke som målvakt og imponerer ikke Klopp i sin håndtering av koronasituasjonen.

Klopp har sin familie på Merseyside men også mange familiemedlemmer i Tyskland. Han rapporterer fra deres situasjon.

– I Tyskland så lever min familie der et vanligere liv som vi ikke kan forestille oss her. Det er ikke perfekt og folk har dødd der også, men livet er annerledes. Med munnbind kan du gå i butikken, på restaurant eller til frisøren. Når jeg går på en bensinstasjon i England så er jeg den eneste med hansker og munnbind. Jeg føler meg som et romvesen, sier Klopp som lurer på hvorfor munnbind ikke ble tatt i bruk før 15. juni.

All de andre tok det i bruk for flere uker sider. Du kan argumentere for hvor god effekt det har, men alle landene som startet med det tidlig har lavere dødstall enn England.

Hovedtreneren så Manchester City starte Premier League-spillet med en sterk seier over Arsenal som imponerte Klopp.

– Alt var tilbake til det normale fra første dag. Noen rare avgjørelser i den første kampen og Manchester City som vinner den andre. Jeg så City slå Arsenal og tenkte «hvordan er det mulig at vi er 22 poeng foran dem». De byttet fem ganger og hadde fortsatt Leroy Sané på benken. Vi må ha gjort noe riktig, men City vil ikke gi seg. Manchester United vil slå tilbake. Chelsea viser at de vil være der neste sesong.

Liverpool starter sesongen igjen i kveld, 20:00, mot Everton på TV 2 Sport Premium 1 og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]